Περάστε να σας κεράσουμε τα παραδοσιακά #μελομακάρονα του Χωριό, με πλούσιο σιρόπι και λαχταριστή γεύση! http://www.minervahorio.gr/el/recipe/paradosiaka-melomakarona-plousio-siropi/
► Χριστουγεννιάτικη συνταγή για brownies
• 1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο
• 320 γραμ. κουβερτούρα
• 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (κομμένο σε κομμάτια)
• 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
• 1 ½ κούπα ζάχαρη λευκή
• ½ κούπα ζάχαρη καστανή
• 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 βανίλιες Κόκκινη και πράσινη τρούφα για διακόσμηση
• Μικρά μπαστουνάκια ζάχαρης (κόκκινα/λευκά)
Για το γλάσο
• 3 κούπες άχνη ζάχαρη
• 1/3 της κούπας μαργαρίνη, λιωμένη
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
• 1 με 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Καλύψτε το ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι , το αλάτι και το κακάο.
Σε ένα μεταλλικό μπολ, βάλτε το βούτυρο, την σοκολάτα και τον εσπρέσο και λιώστε τα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις λιώσει τελείως και χωρίς να το κατεβάσετε από το μπεν μαρί, προσθέστε την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Όταν ανακατευτούν, το μείγμα θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε 3 αυγά στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μ ε αντικολλητική σπάτουλα μέχρι να διαλυθούν σωστά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα αυγά.
Βάλτε τις βανίλιες. Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα σε αυτό το στάδιο διότι τα brownies σας θα μοιάζουν περισσότερο με κέικ.
Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα σας. Με μια αντικολλητική σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι.
Ρίξτε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε την μεσαία σχάρα του φούρνου σας για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στα πρώτα 15 λεπτά.
Καθώς ψήνονται τα brownies, ετοιμάστε το γλάσο.
Στο μίξερ, ανακατέψτε (σε μικρή ταχύτητα) την ζάχαρη με την μαργαρίνη.
Προσθέστε την βανίλια και το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να απλώνεται εύκολα. Προσθέστε λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μόλις ψηθούν τα brownies, κόψτε τα τριγωνικά, όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία.
Διακοσμήστε τα με το πράσινο γλάσο και την τρούφα.
Πηγή : Paidorama.com
• 1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας κακάο
• 320 γραμ. κουβερτούρα
• 1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (κομμένο σε κομμάτια)
• 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
• 1 ½ κούπα ζάχαρη λευκή
• ½ κούπα ζάχαρη καστανή
• 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 βανίλιες Κόκκινη και πράσινη τρούφα για διακόσμηση
• Μικρά μπαστουνάκια ζάχαρης (κόκκινα/λευκά)
Για το γλάσο
• 3 κούπες άχνη ζάχαρη
• 1/3 της κούπας μαργαρίνη, λιωμένη
• 1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
• 1 με 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί. Καλύψτε το ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι , το αλάτι και το κακάο.
Σε ένα μεταλλικό μπολ, βάλτε το βούτυρο, την σοκολάτα και τον εσπρέσο και λιώστε τα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις λιώσει τελείως και χωρίς να το κατεβάσετε από το μπεν μαρί, προσθέστε την λευκή και την καστανή ζάχαρη. Όταν ανακατευτούν, το μείγμα θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε 3 αυγά στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μ ε αντικολλητική σπάτουλα μέχρι να διαλυθούν σωστά. Προσθέστε και τα υπόλοιπα αυγά.
Βάλτε τις βανίλιες. Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα σε αυτό το στάδιο διότι τα brownies σας θα μοιάζουν περισσότερο με κέικ.
Ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα σας. Με μια αντικολλητική σπάτουλα, ανακατέψτε απαλά μέχρι να μην φαίνεται το αλεύρι.
Ρίξτε το μείγμα σας στο ταψί και ψήστε την μεσαία σχάρα του φούρνου σας για 30 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί στα πρώτα 15 λεπτά.
Καθώς ψήνονται τα brownies, ετοιμάστε το γλάσο.
Στο μίξερ, ανακατέψτε (σε μικρή ταχύτητα) την ζάχαρη με την μαργαρίνη.
Προσθέστε την βανίλια και το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να απλώνεται εύκολα. Προσθέστε λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μόλις ψηθούν τα brownies, κόψτε τα τριγωνικά, όπως δείχνει η πρώτη φωτογραφία.
Διακοσμήστε τα με το πράσινο γλάσο και την τρούφα.
Πηγή : Paidorama.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου