- Κ.ΚΑΒΑΦΗΣ "Καλός και Κακός Καιρός"Δεν με πειράζει αν απλώνη
έξω ο χειμώνας καταχνιά, σύννεφα, και κρυάδα.
Μέσα μου κάμνει άνοιξι, χαρά αληθινή.
Το γέλοιο είναι ακτίνα, μαλαματένια όλη,
σαν την αγάπη άλλο δεν είναι περιβόλι,
του τραγουδιού η ζέστη όλα τα χιόνια λυώνει.
Τι ωφελεί οπού φυτρώνει
λουλούδια έξω η άνοιξις και σπέρνει πρασινάδα!
Έχω χειμώνα μέσα μου σαν η καρδιά πονεί.
Ο στεναγμός τον ήλιο τον πιο λαμπρό σκεπάζει,
σαν έχεις λύπη ο Μάης με τον Δεκέμβρη μοιάζει,
πιο κρύα είναι τα δάκρυα από το κρύο χιόνι.
ΠΙΝΑΚΑΣ - leonid afremov
Εδώ θα βρείτε ένα μωσαϊκό θεμάτων . Κλείσαμε 10ετία και γι αυτό κάποιες αναρτήσεις έχουν αλλοιωθεί. Οι σελίδες που αναφέρω είναι τα νέα μου ιστολόγια που αλληλοστηρίζονται με αυτό εδώ το παλιό ... Σας ευχαριστώ!
Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014
Τρίτη 11 Μαρτίου 2014
Κουλουράκια με μαστίχα Χίου και ταχίνι
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
https://www.monastiriaka.gr/koulourakia-me-mastixa-xiou-kai-taxini-n-79.html
► Κουλουράκια με μαστίχα Χίου και ταχίνι
• Ρετσίνα 1 κούπα
• Ταχίνι 1 κούπα
• Ζάχαρη 1 κούπα
• Μπέικιν-πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
• Βανίλια 1
• Μαστίχα Χίου κοπανισμένη (σε σκόνη) 1 κουταλάκι του γλυκού
• Αλεύρι 650 γραμμάρια
• Φυτική κρέμα ½ κούπα
Μέσα σε μια λεκάνη της κουζίνας χτυπάμε με το μίξερ το ταχίνι και την ζάχαρη, μέχρι ν’ασπρίσει.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε την ζύμη καλά και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήματα θέλουμε.
Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς στρώνοντας στο ταψί λαδόκολλα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν .
Αν θέλετε, τα πασπαλίζετε με σουσάμι, πριν τα ψήσετε.
Πηγή: monastiriaka.gr
Πότε πρέπει να αλατίζουμε το κάθε φαγητό;
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.
http://www.govastileto.gr/mageiriki/special-tips/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE
► Πότε πρέπει να αλατίζουμε το κάθε φαγητό;
-Τα όσπρια και τα λαχανικά πρέπει να τα αλατίζονται προς το τέλος του μαγειρέματος διότι εάν τα αλατίσετε από την αρχή σκληραίνουν.
-Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους.
-Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό.
-Οι τηγανητές πατάτες και τα τηγανιτά αυγά πρέπει να αλατίζονται πριν τηγανιστούν.
Πηγή: govastileto.gr
Αρωµατικό λαχανόρυζο
http://www.agrotikabook.gr/%CE%B1%CF%81%CF%89%C2%B5%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%BF
Αρωµατικό λαχανόρυζο
Τετ, 2013-11-13 20:00
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισµα
1 κ.γ. µαραθόσπορο, κοπανισµένο
1 κρεµµύδι, σε λεπτές φέτες
1 πράσο, σε ροδέλες
1 µικρή ρίζα φινόκιο, σε λεπτές φέτες
2 καρότα, σε λοξές ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
1 κιλό λάχανο, κοµµένο σε µικρά καρέ
½ φλ. λευκό µακρύκοκκο ρύζι
ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 φλ. νερό
1 µατσάκι φρέσκο άνηθο ή µάραθο, ψιλοκοµµένο
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και τον µαραθόσπορο και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το πράσο. Προσθέτουµε το φινόκιο, το καρότο και την πιπεριά. Χαµηλώνουµε την ένταση και τα αφήνουµε για 5 λεπτά ακόµη.
Προσθέτουµε το λάχανο, ανακατεύουµε και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 10 λεπτά, µέχρι τα λαχανικά να «γυαλίσουν» και να αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους. Σε σουρωτήρι, πλένουµε το ρύζι κάτω από τρεχούµενο νερό, σουρώνουµε και το σκορπίζουµε επάνω από τα λαχανικά. Προσθέτουµε το ξύσµα και τον χυµό του λεµονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα, χαµηλώνουµε τη φωτιά στο ελάχιστο και µαγειρεύουµε για 20 λεπτά.
Ρίχνουµε τον άνηθο (ή τον µάραθο), ελέγχουµε αν χρειάζεται επιπλέον χυµό λεµονιού και αλάτι, και σερβίρουµε το φαγητό. Περιχύνουµε µε φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζουµε µε πάπρικα.
BHMA
1 κ.γ. µαραθόσπορο, κοπανισµένο
1 κρεµµύδι, σε λεπτές φέτες
1 πράσο, σε ροδέλες
1 µικρή ρίζα φινόκιο, σε λεπτές φέτες
2 καρότα, σε λοξές ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε λωρίδες
1 κιλό λάχανο, κοµµένο σε µικρά καρέ
½ φλ. λευκό µακρύκοκκο ρύζι
ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
1 φλ. νερό
1 µατσάκι φρέσκο άνηθο ή µάραθο, ψιλοκοµµένο
1 κ.γ. πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε µια µεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ελαιόλαδο και τον µαραθόσπορο και σοτάρουµε το κρεµµύδι και το πράσο. Προσθέτουµε το φινόκιο, το καρότο και την πιπεριά. Χαµηλώνουµε την ένταση και τα αφήνουµε για 5 λεπτά ακόµη.
Προσθέτουµε το λάχανο, ανακατεύουµε και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 10 λεπτά, µέχρι τα λαχανικά να «γυαλίσουν» και να αρχίσουν να χάνουν τον όγκο τους. Σε σουρωτήρι, πλένουµε το ρύζι κάτω από τρεχούµενο νερό, σουρώνουµε και το σκορπίζουµε επάνω από τα λαχανικά. Προσθέτουµε το ξύσµα και τον χυµό του λεµονιού, αλάτι, πιπέρι και νερό. Σκεπάζουµε την κατσαρόλα, χαµηλώνουµε τη φωτιά στο ελάχιστο και µαγειρεύουµε για 20 λεπτά.
Ρίχνουµε τον άνηθο (ή τον µάραθο), ελέγχουµε αν χρειάζεται επιπλέον χυµό λεµονιού και αλάτι, και σερβίρουµε το φαγητό. Περιχύνουµε µε φρέσκο ελαιόλαδο και πασπαλίζουµε µε πάπρικα.
BHMA
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Maria Dimitriou 1 Απριλίου στις 3:51 μ.μ. · exypnes-idees.gr 7 Μοναδικά φυτά εσωτερικού χώρου που δεν χρε...
-
http://share24.gr/9-tropi-gia-na-antidrasis-otan-kapios-se-pligosi/ 9 Τρόποι για να Αντιδράσεις Όταν Κάποιος σε Πληγώσει - share24.gr...
-
Ο Σταφυλίνακας Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα http://toperivoli.com/content/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο . http://www.ethnikosmaxitis.gr/chamos-stous-epistimones-ellines-echoume-gonidio-...
-
Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση του George Styl Όταν ήμουν μικρός η γιαγιά μου τα έβαζε στο καντήλι για φυτίλι !!! Ξε...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Dimitra Nikolaou . Η αρμπαρόριζα η θαυματουργή για τα νεύρα &...
-
Maria Dimitriou 22 Αυγούστου στις 12:22 π.μ. · olympospress.blogspot.com Γιατί οι Δελφοί έστειλαν τους Σ...
-
Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση . 17 Ιουλίου 2017 · Η Anna Nikolaidou κοινοποίησε ένα βίντεο σ...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Διατροφη Υγεια . Αγιόκλημα: Ένα θαυματουργό φαρμακευτικό φυτό που πρέπει να...
-
Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Bossnews.gr . · Πως να απαλλαγείτε από το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμ...