Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Φαλάφελ….

 
Υπέροχος κεφτές από ρεβίθια… μπορεί να γίνει σάντουιτς ή να τους φάτε σκέτους…! Συστατικά 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα 4 – 6 σκ. σκόρδο 1 κρεμμύδι 2 κ.γ. κύμινο 2 κ.γ. κόλια…
pes.gr

 

http://www.pes.gr/%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%86%CE%B5%CE%BB-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%B7%CF%84%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C/

Φαλάφελ…. ένα πεντανόστιμο φαγητό από ρεβίθια!!

Υπέροχος κεφτές από ρεβίθια… μπορεί να γίνει σάντουιτς ή να τους φάτε σκέτους…!

                Συστατικά
  • 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 4 – 6 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιαντρο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι και πιπέρι
                              Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια.
    • Στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το μαϊντανό που τα προσθέτουμε στο τέλος εκτός μίξερ.
    • Πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια.
    • Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε.
    • Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Τα πάντα για τις τρίχες

 
Μια ιστοσελίδα που ονομάζεται ΤΡΙΧΕΣ και... σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί παρά να ασχολείται με τρίχες. Έτσι λοιπόν, γιορτάζουμε τις... τρίχες τους,…
www.trihes.gr

Κουρκουμπίνια


Γαστρονομικώς –ας είμαστε ρεαλιστές– όχι, δεν υπάρχει «κουρκουμπίνι» στον ενικό! Γιατί απ’ τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα κουρκουμπίνια στο τραπέζι, αδύνατον να περιοριστεί κανείς σε ένα.
Μικρή συνταγή, μεγάλη απόλαυση. Αυτό είναι τα κουρκουμπίνια, το απόλυτα μινιμαλιστικό γλύκισμα απ’ τη θεσσαλονικιώτικη γαστρονομική παράδοση. Μόνο φύλλο κρούστας, βούτυρο και αρωματισμένο σιροπάκι. Πάμε να δούμε πώς γίνεται.
Κουρκουμπίνια
450 γρ. περίπου φύλλο κρούστας (12-14 φύλλα) • μισό φλιτζάνι βούτυρο • λάδι για το τηγάνισμα Για το σιρόπι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη • 1 1/2 φλιτζάνι νερό • 1 βανίλια σε σκόνη • 1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στρώνετε δύο φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αφού βουτυρώσετε καλά ανάμεσα. Τα διπλώνετε στη μέση και ξαναβουτυρώνετε την επιφάνεια. Ξεκινάτε το τύλιγμα από τη μια μεριά προς την άλλη, τυλίγοντας όσο σφιχτότερα μπορείτε, μέχρι να αποκτήσετε ένα μοκρόστενο ρολό. Βρέχετε την άκρη του φύλλου και πιέζετε να κλείσει το ρολό καλά. Το τυλίγετε σε μεμβράνη και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Βάζετε τα ρολά στο ψυγείο. Τα αφήνετε 1 ώρα να σφίξουν. Τα κόβετε σε μικρές «μπουκιές» και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε απ’ το λάδι και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και να κρυώσουν λίγο. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσουν. Ρίχνουμε μέσα τα κουρκουμπίνια, που έχουν κρυώσει κάπως, λίγα λίγα με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε 1-2 λεπτά να ρουφήξουν σιροπάκι, και τα αφαιρείτε. Αν τα θέλετε πολύ σιροπιαστά, τα αφήνετε κι άλλο μέσα στο σιρόπι.

http://www.icookgreek.com/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/item/%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C

Αρχαία ελληνική τεχνολογία στη Βιέννη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Archaiologia Online.

Archaiologia Online
Αρχαία ελληνική τεχνολογία στη Βιέννη
"Ο δυτικός πολιτισμός χρωστά στους 'Ελληνες πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε [...]. Οι πάνω από 350 επινοήσεις, καινοτομίες, εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν από το 2000 π.Χ. έως το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αποτελούν και σήμερα τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας ", τονίζει στο Athens-Macedonian News Agency ο δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων, Κ. Κοτσανάς, με αφορμή την παρουσίαση δεκάδων λειτουργικών ομοιωμάτων σε ειδική έκθεση στo European Patent Office στη Βιέννη.
Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία,
http://goo.gl/rm4PEb


 
O «κινηματογράφος» του Ήρωνος (φωτ. Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά).
- +
Ακούστε από Archaeology Newsroom

Η αρχαία ελληνική τεχνολογία στη Βιέννη

Στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εφευρέσεων

«Πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε, χρωστάει στους Έλληνες ο δυτικός πολιτισμός, καθώς η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις αρχές της σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία επανέκτησε τα επιτεύγματά τους έπειτα από 1.500 χρόνια ωρίμανσης» τονίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Βιέννη, ο δημιουργός του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων, Κώστας Κοτσανάς.
Οι πάνω από 350 επινοήσεις, καινοτομίες, εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκαν από το 2000 π.Χ. έως το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου, αποτελούν και σήμερα τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν αμφίβολη χωρίς την «ανέξοδη και ανεμπόδιστη» επανάκτηση αυτής της αξιοθαύμαστης, ξεχασμένης ελληνικής τεχνολογίας, επισημαίνει ο ίδιος, με την ευκαιρία της παρουσίασης δεκάδων λειτουργικών ομοιωμάτων από αυτά τα σημαντικά επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής σκέψης σε ειδική έκθεση στη Βιέννη, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εφευρέσεων (ΕΓΕ).
Η εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως σημειώνει, δεν είναι μια απλή γραμμική αύξουσα καμπύλη, όπως νομίζει κανείς, με μια στασιμότητα ίσως στον Μεσαίωνα, αλλά τον 3ο και τον 2ο αι. π.Χ. υπήρξε μια αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας, ενώ αμέσως μετά υπήρξε μια οπισθοχώρηση και απώλεια αυτής της τεχνολογίας, και μόνον πολύ αργότερα μια επανεκκίνηση, ώστε να φτάσει κανείς το 1500 μ.Χ. να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον 2ο αι. π.Χ.
Η έκθεση στη Βιέννη –στα εγκαίνια της οποίας παρευρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής της Αυστρίας εκδηλώνοντας τεράστιο ενδιαφέρον για τα εκθέματα– εντάσσεται στις περιοδεύουσες ανά τον κόσμο εκθέσεις αυτών των ομοιωμάτων των κληροδοτημάτων της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας.
Οι περιοδεύουσες εκθέσεις –η προηγούμενη είχε γίνει στο κτίριο του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη– φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, σε μουσεία και πανεπιστήμια, με επόμενους σταθμούς στο Μόναχο (στην έδρα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Εφευρέσεων) και το Βερολίνο και κατόπιν σε μια σειρά πόλεις στη Γαλλία και αργότερα στις ΗΠΑ.
Στόχος των εκθέσεων αυτών, καθώς επίσης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και του Μουσείου Αρχαίων Μουσικών Οργάνων, είναι, όπως επαναλαμβάνει ο Κώστας Κοτσανάς, να αναδείξουν το γεγονός ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου, ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας.
Και μπορεί κάτι τέτοιο να ξενίζει, αλλά, όπως επισημαίνει ο ίδιος, κανείς μπορεί να το διαπιστώσει στα εκθέματα, από το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνος, το σταθερό αυτόματο θέατρο του Ηρωνος –που είναι ουσιαστικά ο κινηματογράφος των αρχαίων Ελλήνων διότι μπορούσε να παρουσιάσει αυτόματα την πλοκή ενός μύθου με κινούμενη εικόνα και ήχο–, το υδραυλικό ρολόι του Αρχιμήδη, μέχρι τον περίφημο αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων.
Για παράδειγμα, συνεχίζει ο Κώστας Κοτσανάς, οι κοχλίες και τα περικόχλια, οι οδοντωτοί τροχοί, οι τροχαλίες και οι ιμάντες, οι αλυσίδες, οι βαλβίδες τα έμβολα και οι κύλινδροι, μερικά μόνο δηλαδή από τα άλλα εφευρήματα των αρχαίων Ελλήνων, αποτελούν ακόμη και σήμερα τα βασικά τμήματα της μηχανής του αυτοκινήτου.
Όπως επισημαίνει, τώρα η τεχνογνωσία κατοχυρώνεται, «πατεντάρεται», πολύ δύσκολα διαχέεται, σε αντίθεση με τις τότε καινοτομίες-εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, κατά την «επανάκτηση» των οποίων δεν έμεινε το όνομα του αρχικού δημιουργού τους, όπως, για παράδειγμα για τον «σύνδεσμο του Φίλωνα» του 3ου αι. π.Χ., που τώρα είναι γνωστός μόνον ως «σύνδεσμος Καρντάν».
Γεννημένος το 1963 στην Αιγείρα Αχαΐας με σπουδές στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου αποφοίτησε το 1986, ο Κώστας Κοτσανάς έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και ιδιαίτερα στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, μέσα από έρευνές του, μελέτες και ανακατασκευές του που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, προκαλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Στα εγκαίνια της έκθεσης στη Βιέννη, την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος και η οποία διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Εφευρέσεων (ΕΓΕ), την Κοινωνική Επιτροπή του, «Αμικάλε» –με επικεφαλής τον Γιώργο Σαβοργιαννάκη– και τον ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΒΙ), χαιρετισμούς απηύθυναν ο διευθυντής του παραρτήματος του ΕΓΕ στη Βιέννη, Ρίχαρντ Φλάμερ, και ο διευθυντής του ΟΒΙ, Ιωάννης Καπλάνης.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Δ. Δημητρακούδης).

"BURDA 496".


Φωτογραφία του χρήστη Manualidades Maravillosas.

Ο χρήστης Manualidades Maravillosas πρόσθεσε 104 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ "BURDA 496".
HOLA AMIGOS!!!
COMPARTO REVISTAS COMPLETAS BAJADAS DE LA WEB.
APROVECHA, TEJE Y COMPARTE!!!

ας πλέξουμε μαζί

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε το βίντεο του χρήστη Hanımeli Göz Nuruum.

ας πλέξουμε μαζί

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 1900


Fragkakis George
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 1900
Γραμματόσημο των 10 λεπτών , της αυτόνομης τότε Κρήτης , με σφραγίδα του ταχυδρομείου Ιεράπετρας , 115 χρόνια πριν.

Αγία Γαλήνη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!! Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιoανατολικά του Ρεθύμνου
Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια... - See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf
mykriti.gr

Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 - 17:22
Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!!

Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια...


Απο το mykriti.gr
- See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf

Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 - 17:22
Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!!

Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια...


Απο το mykriti.gr
- See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf

Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 - 17:22
Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!!

Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια...


Απο το mykriti.gr
- See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf

Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014 - 17:22
Η κάμερα του mykriti στην υπέροχη Αγία Γαλήνη (video)

Αγία Γαλήνη Όνομα και Πράμα!!

Η Αγία Γαλήνη στολίζει τη νότια Κρήτη και βρίσκεται 61 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου. Την περιτριγυρίζουν τρία βουνά: ο Ασιδέρωτος, ο Κέδρος και ο Ψηλορείτης. Γι' αυτό μάλλον επέλεξαν να ξεκινήσουν από εδώ το μακρύ τους ταξίδι ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ένα μικρό δαιδαλώδες χωριό στο μέσο περίπου του νησιού, αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον κόλπο την Μεσσαράς και όμορφα σοκάκια...


Απο το mykriti.gr
- See more at: http://www.mykriti.gr/tourismos/item/6844-i-kamera-toy-mykriti-stin-yperoxi-agia-galini-video#sthash.3lWp9adw.dpuf

Ιερεύς Νεόφυτος Κιομουρτζίδης

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία του χρήστη Ἑλληνοϊστορεῖν.

Ἑλληνοϊστορεῖν
Σαν σήμερα το 1944, πίπτει ως σφάγιο των βουργάρων ο Ιερεύς Νεόφυτος Κιομουρτζίδης, ἐτων 56.
Γεννήθηκε το 1888 στον Πόντο. Ήταν αρχικά Εφημέριος Ομαλού της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου αλλά εκδιώχθηκε από τους Βουργάρους. Κατέφυγε στην Βέροια και διορίσθηκε ως εφημέριος στο χωριό Πλατύ και στον Άραχο. Κατακρεουργήθηκε από τους Βουλγάρους μετά της Πρεσβυτέρας του τον Νοέμβριο του 1944.
Τούς έσφαξαν και τους δύο και πέταξαν τα ακέφαλα σώματά τους στον ποταμό Λουδία. Κατέλιπε το παιδί του Βασίλειο, που αργότερα έγινε επίσης Ιερεύς.
[Ἑλληνικό Ἡμερολόγιο http://ellinoistorin.gr/]

Μηλοπιτάκια

http://www.lovecook.gr/syntages/glyka/357-milopitakia

Μηλοπιτάκια

Μηλοπιτάκια

Υλικά
Για τη ζύμη
- 1 φλ.τσ. κρασί ρετσίνα
- 2 φλ. τσ. αραβοσιτέλαιο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγο αλάτι
- 1 1/2 πακέτο φαρινάπ
Για τη γέμιση
- 6 μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- Κανέλα
- 1 φλ. καρύδια 
- Λίγες σταφίδες (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε για λίγη ώρα το κρασί, το αραβοσιτέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε καλά. Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά χωρίς νερό μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Μόλις αυτό συμβεί, προσθέτουμε τα καρύδια με τις σταφίδες και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Εν συνεχεία, ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με τη διάμετρο που επιθυμούμε, ανάλογα με το πόσο μεγάλα σκοπεύουμε να φτιάξουμε τα μηλοπιτάκια μας. Βάζουμε μέσα στο καθένα από αυτά λίγη ποσότητα από τη γέμιση που ετοιμάσαμε προηγουμένως και τα κλείνουμε.
Τέλος, τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά και, αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.lovecook.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις