Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ο ανιστόρητος...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστη Freepen.gr.
Δεν υπάρχει η έννοια Ρωσοπόντιος, υπάρχει ο ανιστόρητος Ελλαδίτης http://www.freepen.gr/2016/03/blog-post_227.html

Οι 10 καλύτεροι χαλβάδες με ταχίνι

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.

Ο χαλβάς από ταχίνι γνωστός και ως χαλβάς του μπακάλη (λόγω της παλιότερης διάθεσης του σε παντοπωλεία) μας έρχεται από τη Μικρά Ασία και κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχει την τιμητική του.


Οι 10 καλύτεροι χαλβάδες με ταχίνι

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016.

Οι 10 καλύτεροι χαλβάδες με ταχίνι

Ο χαλβάς από ταχίνι γνωστός και ως χαλβάς του μπακάλη (λόγω της παλιότερης διάθεσης του σε παντοπωλεία) μας έρχεται από τη Μικρά Ασία και κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχει την τιμητική του.
Το ταχίνι ενώνεται με ένα μείγμα καραμέλας, ζυμώνεται αρκετή ώρα για να έχει τη σωστή υφή και ο χαλβάς είναι έτοιμος, θρεπτικός, νόστιμος και ικανός να μας γλυκάνει όλες τις ημέρες της Σαρακοστής και όχι μόνο, μιας και επάξια διεκδικεί τον τίτλο του πιο υγιεινού γλυκού.

Για να δούμε όμως που θα βρούμε τους πιο νόστιμους χαλβάδες στην Ελλάδα

Κοσμίδης- Γαβρίλης, Δραπετσώνα
Από το 1924 ο Μικρασιάτης Κώστας Μεζαρντατσόγλου κι από το 1984 μέχρι σήμερα, όπου τα ηνία κρατούν οι Ευμόρφιος Κοσμίδης και Νικόλαος Γαβρίλης, η ιστορία αυτού του χαλβά με την υπέροχη μαστιχωτή υφή, την αίσθηση σουσαμιού και το διακριτικό άρωμα βανίλιας καλά κρατεί! Οι ουρές γύρω από το κατάστημα κάθε χρόνο αυτές τις μέρες δικαιολογούνται απόλυτα, αλλά αν δεν έχετε χρόνο και υπομονή, υπάρχει τρόπος να απολαύσετε τη μοναδική του γεύση με ένα κλικ στο www.e-halvas.gr
Info: Χαλβαδοποιία: Αγίου Δημητρίου 1, Δραπετσώνα, Πειραιάς, τηλ. 210 4616448. Υποκατάστημα: Πραξιτέλους 155, Πειραιάς, τηλ. 210 4227606, halvas-drapetsonas.gr

Χαλβαδοποιία Μαραθώνος
H οικογένεια Χατζηγαβριήλ δε μετράει χρόνια στο χώρο της χαλβαδοποιίας αλλά αυτό δεν της στερεί τίποτα σε γεύση και ποιότητα. Κάτι ο Μικρασιάτης, χαλβατζής προπάππους, κάτι το μεράκι και το πείσμα των αδελφών Τάσου και Ευθύμιου Χατζηγαβριήλ, ο αφράτος, μαλακός και με διακριτικά αρώματα χαλβάς τους δεν άργησε να κατακτήσει τους λάτρεις του είδους.

Info: Λεωφ. Μαραθώνος 164, Νέα Μάκρη, τηλ. 22940 90273, www.halvas-marathonos.gr                                                                    
Αργουδέλης Καμίνια
Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια ο χαλβάς αυτός ήρθε κι έδεσε για τα καλά. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι, 100 και πλέον χρόνων από τη Σμύρνη και διάφορους ενδιάμεσους σταθμούς (Μυτιλήνη, Μύκονο, Σύρο, Τήνο) έφτασε στον Πειραιά το 1919 κι από τότε η ίδια οικογένεια (4η γενιά πια) σερβίρει κλασικές, λαχταριστές γεύσεις αλλά και πιο ιδιαίτερες με μαστίχα Χίου και φιστίκια Αιγίνης.

Info: Εργοστάσιο: Ν. Φραγκούλη 38, Καμίνια, Πειραιάς, τηλ. 210 4812880. Πρατήριο: Δ. Γούναρη 21-23 (Στοά Πολίτου), Πειραιάς, τηλ. 210 4179469, www.argoudelis.com
Χαλβαδοποιία Μ. Κοσμίδης & Σία, Αγία Βαρβάρα
Βαμβακένια, αέρινη υφή και πλούσια γεύση σοκολάτας από τους μάστορες του είδους. Ο Μιχάλης Κοσμίδης έμαθε την τέχνη του χαλβατζή  πλάι στο θείο του Ευμόρφιου Κοσμίδη κι εδώ και χρόνια στο κατάστημα του προσφέρει μία από τις ομορφότερες γευστικές απολαύσεις. Επισκεφθείτε το κατάστημα έχοντας λίγο υπομονή αυτές τις μέρες μιας και ο κόσμος γεμίζει το μαγαζί του, και απολαύστε 3 γεύσεις χαλβά, με βανίλια, σοκολάτα και αμύγδαλο, ενώ θα βρείτε και χαλβά από ταχίνι ολικής αλέσεως.

Info: Μ. Κοσμίδης Ελευθερίου Βενιζέλου και Ψηλορείτη 4, Αγ. Βαρβάρα, 210 5444722, www.halvadopoiia.gr

Χαλβάς Όλυμπος - Αφοί Παπαγιάννη
Χαλβάς με ιστορία πάνω από 65 χρόνια. Ξεκίνησε από τη Λάρισα αλλά κατάφερε να κατακτήσει όλη την Ελλάδα, μιας και βρίσκεται στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων. Πεντανόστιμος, με ωραία αρώματα, κλασικές γεύσεις και όχι μόνο. Οι φίλοι που προσέχουν τη διατροφή τους θα απολαύσουν τον χαλβά με στέβια και σοκολάτα υγείας για απόλαυση με λιγότερες θερμίδες.

Info: 6ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, Λάρισα, τηλ. 2410 571441, www.papayiannibros.gr



Παπαγιαννόπουλος
Κι από τη Λάρισα πάμε στο Βόλο για να δοκιμάσουμε κυλινδρικό χαλβά. Από το 1919 η οικογένεια Παπαγιαννόπουλου φέρνει τη μοναδική του γεύση από την Κωνσταντινούπολη. Δοκιμάστε τους special χαλβάδες με αμύγδαλα που τυλίγεται με μαύρη σοκολάτα, αλλά και με κακάο, φουντούκια και σταφίδες.

Info: Βασσάνη 2 & Παπαδιαμάντη, Βόλος, τηλ. 24210 21340.

Αφοί Χαΐτογλου – Μακεδονικός χαλβάς
Ένας χαλβάς που σίγουρα έχουμε δοκιμάσει όλοι. Για περισσότερα από 90 χρόνια ο Μακεδονικός χαλβάς με τη γλυκιά και μαλακή υφή του, μας κερνάει όλες τις γνωστές, αγαπημένες γεύσεις.

Info: Λόρδου Βύρωνος, Καλοχώρι, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 389700, www.haitogloubros.com
Χαλβάς Κυργίων
Με ιστορία που ξεκινάει από το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας και φτάνει στη Δράμα, ο χαλβάς που έφερε ο παππούς της οικογένειας, Αβραάμ Παπαδόπουλος,  συνεχίζει να προσφέρει απόλαυση με την επωνυμία χαλβάς Κυργίων. Γλυκιά γεύση, με άρωμα σουσαμιού, τον απολαμβάνουμε στις κλασικές εκδοχές (βανίλια, αμύγδαλο, κακάο) και όχι μόνο, μιας και ο χαλβάς με κουβερτούρα και φιστίκι Αιγίνης κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Info: Εργοστάσιο: 1ο χλμ. Αγίου Αθανασίου – Κυργίων, Δράμα. Κεντρικό κατάστημα: Μ. Αλεξάνδρου 11, Κύργια Δράμας, τηλ. 25210 68100, www.halvaskirgion.gr

Λουκάς
Από τους παππούδες Ιωάννης και Γιώργος στα συνονόματα εγγόνια, ένας από τους πιο νόστιμους χαλβάδες, που ξεκίνησε την πορεία του το 1945 στην Κωνσταντινούπολη για να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη. Οι κλασικές γεύσεις δεν λείπουν από την παραγωγή του αλλά οι χαλβάδες με σύκο και κουβερτούρα, με πορτοκάλι και κουβερτούρα, αλλά και με αμύγδαλο και κουβερτούρα είναι πραγματικά υπέροχοι.

Info: Σοφ. Βενιζέλου 24, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 764362, www.lukas.gr

Κανδύλας
Από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στη Βέροια, από το 1927 μέχρι σήμερα, η οικογένεια Κανδύλα παράγει τον παραδοσιακό, λαχταριστό χαλβά χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Με υλικά βιολογικής γεωργίας οι αγαπημένες γεύσεις βανίλια, κακάο, αμύγδαλο, μέλι, ολικής άλεσης και ολικής άλεσης με σταφίδες γίνονται ακόμα πιο νόστιμες αλλά ο βιολογικός χαλβάς με ταχίνι πραγματικά ξεχωρίζει.  

Info: 6,5 χλμ. Βέροιας – Νάουσας, Βέροια, τηλ. 23310 28869, www.kandylas.gr

Φραγμένες Αρτηρίες...

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 

Ο χώρος αυτός είναι αφιερωμένος σε εκείνη που ξανασυνάντησα μετά από 14.000 χρόνια περίπου, τότε που η Θεά Αθηνά είχε τον Τέττιγα, την Νύμφη Δηϊάνειρα. Και η…ὁποία μὲ ἐβοήθησε νὰ ἀκολουθήσω τὸν δρόμο τῆς ἔρευνας, τῆς ἀμφισβητήσεως καὶ τῆς ἀλήθειας. Ἡρακλῆς, ὁ υἱὸς τοῦ Διὸς καὶ τῆς Ἀλκμήνης, ἀπόγονος τοῦ Περσέως, τὸ ἄλλο μισὸ τῆς ἀρχέγονης παρουσίας μας, ὅταν τὸ ἀνθρώπινο γένος ἦτο ἑρμαφρόδιτο.
pirforosellin.blogspot.com|Από OMIROS ERMIDIS

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Φραγμένες Αρτηρίες, Λιπίδια στο Αίμα, Λοιμώξεις και Κρυολογήματα τέλος με αυτή τη συνταγή 3 συστατικών!

Συνταγή 3 Συστατικών

  Για την προετοιμασία αυτής της συνταγής, το μόνο που χρειάζεται είναι τζίντζερ, σκόρδο, λεμόνι και νερό.

Στην πραγματικότητα, αυτό το ρόφημα, το οποίο είναι ένας συνδυασμός τριών σούπερ υγιεινών τροφών, μπορεί να φέρει περισσότερα οφέλη για την υγεία, όπως:

   Πρόληψη γενικής κόπωσης, καθαρισμό των αρτηριών, μείωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, καθαρισμό ήπατος, πρόληψη λοιμώξεων, πρόληψη γρίπης και κρυολογήματος, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και ούτω καθεξής.

Αυτή η θεραπεία, λόγω των συστατικών της, είναι η καλύτερη πρόληψη από τις ελεύθερες ρίζες και ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές εναντίον των νοσημάτων της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος.

Ας ξεκινήσουμε την προετοιμασία αυτής της απλής, υγιεινής, 3 συστατικών συνταγής.

Συστατικά:

1) Τέσσερα ολόκληρα σκόρδα (μεγάλα).

2) Πιπερόριζα 3-4 εκ.

3) Τέσσερα ολόκληρα λεμόνια (με ξύσμα).

4) 2 λίτρα καθαρού ύδατος.

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα κόβουμε σε μερικά κομμάτια.

Μετά από αυτό, ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με την πιπερόριζα και τα λεμόνια.

  Σε ένα μεγαλύτερο μεταλλικό δοχείο, χύνουμε το νερό, προσθέτουμε το αναμεμιγμένο μείγμα, το ζεσταίνουμε και ανακατεύουμε μέχρι το σημείο βρασμού.

  Λίγο πριν το βρασμό, κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

  Αδειάζουμε το μείγμα σε μπουκάλια.

Το λεμονόνερο και το μαγείρεμα εξουδετερώνουν τη δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου.

Κάθε μέρα, τουλάχιστον 2 ώρες πριν από το γεύμα, πίνετε ένα φλιτζάνι του ροφήματος αυτού με άδειο στομάχι.

Πριν το πιείτε, ανακινήστε το μπουκάλι.


Δημοφιλείς αναρτήσεις