Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Δεν θα σταματήσουμε να το θυμίζουμε!

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
83.323 προβολές
Magna Grecia Commonwealth - Confederazione Μεγάλη Ελλάδα
Ποτέ δεν θα σταματήσουμε να το θυμίζουμε!
Non smetteremo mai di ricordarlo!
We will never stop remembering it! [Π.M.]
https://www.facebook.com/2049816538573048/videos/2053620554859313/

Το καντήλι στους τάφους...

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
choratouaxoritou.gr
*Πάντα να φροντίζουμε να έχουμε αναμμένο το καντήλι των κεκοιμημένων…

Το καντήλι στους τάφους δεν είναι απλώς μία συνήθεια – Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος ύπαρξής του

 
 
*Πάντα να φροντίζουμε να έχουμε αναμμένο το καντήλι των κεκοιμημένων και αγαπημένων αδερφών μας που φύγανε από αυτή την μάταιη ζωή, γιατί είναι μια μέγιστη πράξη αγάπης και ελεημοσύνης για τις ψυχές τους.

Όταν περνάει κανείς βράδυ έξω από ένα νεκροταφείο δεν μπορεί να μην του τραβήξουν την προσοχή τα καντήλια που είναι αναμμένα.

Έχουμε συνηθίσει στους τάφους να ανάβουμε κεριά και να διατηρούμε ένα καντήλι αναμμένο συνέχεια. Πρέπει να γίνεται αυτό;

Το άναμα του καντηλιού στους τάφους των κεκοιμημένων μας, αλλά και γενικά στα σπίτια των χριστιανών δεν έχει να κάνει με μια φολκλοριστική διαιώνιση κάποιας τυπικής παραδόσεως. To καντήλι είναι σύμβολο και το φως που εκπέμπει συμβολίζει το φώς του Χριστού, την ίδια την παρουσία του Κυρίου στη ζωή μας, άλλα και την ελπίδα για την αιώνια ζωή, τη ζωή όπως λέγεται του ανεσπέρου φωτός.

Ως σύμβολο λοιπόν το καντήλι λειτουργεί στη ζωή των πιστών αναγωγικά, όπως και όλα τα άλλα είδη ευλαβείας· άναμμα κεριών, προσφορά θυμιάματος κ.τ.λ. Στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός προστάζει το Μωυσή να συμβουλέψει τον αδελφό του ως εξής: «Δώσε εντολή στον Ααρών και τους υιούς του ν’ ανάψουν ακοίμητο λυχνάρι… από το απόγευμα μέχρι το πρωί μπροστά στον Κύριο με προσοχή αυτό πού ορίζεται από το νόμο και είναι αιώνιο σ’ όλες τις γενεές σας».r /> Η συνήθεια της τοποθετήσεως των κανδηλιών στους τάφους και τα σπίτια αποτελεί πράξη ευλάβειας.

Για το άναμα των κεριών στους τάφους των κεκοιμημένων αναφερόμενος ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέει ότι: «ανάπτονται κεριά δια την συγχώρησιν των αμαρτιών των ταύτης προσφερόντων, όσον γάρ αυταί ανάπτουσιν εις τον Θεόν και εις τους Αγίους, τοσούτον συγχωρούνται αι αμαρτίαι εκείνων είτε ζώντων είτε κεκοιμημένων, ως είπεν ο Μάρτυς Δημήτριος εις τον αυτού προσμονάριον, τον τας λαμπάδας κλέπτοντα».

Και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός συμβούλευε: «Αδελφοί μου, να μη λυπάσθε δια τούς αποθαμένους σας, αλλά, αν αγαπάς τον αποθαμένον σου, κάμε ό,τι ημπορέσης δια την ψυχήν του· σαρανταλείτουργα, μνημόσυνα, λειτουργίες, κερί, λιβάνι, λάδι, νηστείες, προσευχές, ελεημοσύνη. Βάνει ο Θεός την ευσπλαγχνίαν του και τον σώνει τον αποθαμένον σας και τον βάνει εις τον Παράδεισον ή είναι ελαφροτέρα η κόλασίς του. Και όσες γυναίκες φορείτε λερωμένα διά τον αποθαμένον σας να τα εβγάλετε, διατί βλάπτετε και του λόγου σας, βλάπτετε και τους αποθαμένους σας».

πηγή: paraklisi.blogspot.com
https://simeiakairwn.wordpress.com

ΒΟΤΑΝΟ ΖΩΗΣ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
Aroma Tea-Herbs
#ΠΑΝΤΖΑΡΙ
ΣΑΝ ΒΟΤΑΝΟ ΖΩΗΣ

Ο χυμός παντζάρι κρατά τον εγκέφαλο νέο!
Ο χυμός παντζάρι σε καθημερινή βάση σε συνδυασμό με σωματική άσκηση αυξάνει την «πλαστικότητα» του εγκεφάλου.
Αρκετές έρευνες έχουν γίνει σχετικά με την επίδραση του παντζαριού και του χυμού του στην υγεία και έχουν δείξει μεταξύ άλλων ότι ενισχύει τις αθλητικές επιδόσεις και βοηθά στον έλεγχο της πίεσης.
Τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει τραβήξει ο ρόλος του παντζαριού στην υγεία του εγκεφάλου. Στο πλαίσιο αυτό, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Γουέικ Φόρεστ των ΗΠΑ έρχεται να δείξει ότι ο χυμός του παντζαριού μπορεί να διατηρήσει τον εγκέφαλο νέο!

Το πιο εύκολο Μιλφέιγ

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
youtube.com
The best mille feuille you ever taste!!Follow my steps and you will have the best dessert! Υλικά…

το στρίφωμα του πλεκτού

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
10.239 προβολές
Günaydın Arkadaşlar 💞
Huzurlu haftasonu dileğiyle 🙏💟
Triko çift lastik örneğine bakacağız..Ben gene yeni öğreniyorum 😊İyi seyirler, kolaylıklar dilerim 🙏
@inga_knitting_baby teşekkürler
#örgü #örnek #elişi #crochet #lace #wool #work #beauty #yün #handmade #knitting #happy #hoby
Καλημέρα φίλοι μου 💞
Να έχετε ένα γαλήνιο Σαββατοκύριακο 🙏💟
Θα δούμε τα πλεκτά διπλό δείγμα ελαστικών.. Απλά μαθαίνω πάλι 😊 να χαίρεσαι τα καλύτερα 🙏
@Inga_knitting_baby ευχαριστώ
#örgü #örnek #elişi #crochet #lace #wool #work #beauty #yün #handmade #knitting #happy #hoby

Αλέξανδρος ο Μέγας - Ο Μεγαλύτερος Έλληνας

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα βίντεο.
2.543.529 προβολές
Greece High Definition
Αλέξανδρος ο Μέγας - Ο Μεγαλύτερος Έλληνας Που Έζησε Ποτέ.

Μωσαϊκό: Νίκος Καζαντζάκης

Μωσαϊκό: Νίκος Καζαντζάκης: Ο Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 - 26 Οκτωβρίου 1957) ήταν Έλληνας μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. Αν...

 Nikos Kazantzakis.jpg

"Ουμπούντου"

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε μια δημοσίευση.
 
Manthos Skargiotis
Στις 27 Φεβρουαρίου στα ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ! Ευχαριστώ τη Διόπτρα που το αγκάλιασε και το καλοστράτισε... 
Ο τίτλος του προέκυψε από παιχνίδι που είχε προτείνει κάποτε σε μια ομάδα παιδιών της αφρικανικής φυλής Ξόζα ένας ανθρωπολόγος. Συγκεκριμένα: Όποιο παιδί, σε αγώνα δρόμου, θα έφτανε πρώτο σε καλάθι γεμάτο φρούτα θα τα κέρδιζε όλα. Τα παιδιά, μόλις άκουσαν το σύνθημα για ξεκίνημα του αγώνα, κρατήθηκαν χέρι με χέρι κι έφτασαν στο καλάθι ενωμένα. 
Παραξενεμένος ο ανθρωπολόγος τα ρώτησε γιατί δεν εφάρμοσαν τους όρους του παιχνιδιού. Εκείνα απάντησαν: "Ουμπούντου". Που σημαίνει: "Δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, αν έστω και ένας από εμάς είναι λυπημένος". Αλλιώς, "υπάρχω, γιατί υπάρχουμε"...
Πατήστε και εδώ: https://www.dioptra.gr/vivl…/elliniki-logotexnia/oumpountou/

Κόλλυβα για τα Ψυχοσάββατα

Ο χρήστης Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
i-gastronomie.gr
Κόλλυβα για τα Ψυχοσάββατα Το Σάββατο πριν την Κυριακή της Αποκριάς…
 
Κόλλυβα για τα Ψυχοσάββατα Το Σάββατο πριν την Κυριακή της Αποκριάς είναι το πιο σημαντικό Ψυχοσάββατο του έτους
Υλικά:
  • (για μια βαθιά σαλατιέρα)
  • 250 γρ. σιτάρι ολόκληρο αποφλοιωμένο
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 80 – 100 γρ. σουσάμι άσπρο άψητο
  • 100 γρ καρύδια
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • σπόρους μισού ροδιού
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • περίπου 1 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • περίπου 100 – 200 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το στόλισμα
ανάλογα με τη φαντασία σας μπορείτε να βάλετε
άσπρα αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες, ασημένια ή άσπρα κουφέτα

Εκτέλεση
  • Βράζουμε το σιτάρι σε αρκετό νερό για περίπου 1 1/2 – 2 ώρες ανάλογα με το σιτάρι. Αυτό που βρήκα εγώ έβρασε σε 1 ώρα και 10′. Άλλα χρειάζονται μέχρι 2 ώρες.
  • Για να βεβαιωθείτε ότι έβρασε καλά θα το δείτε να είναι μαλακό όταν το δοκιμάσετε και να έχει σκάσει από το φλοιό του.
  • Το στραγγίζουμε για αρκετή ώρα στο στραγγιστήρι. Το νερό που έμεινε από το στράγγισμα αν θέλετε μπορείτε να το φυλάξετε και να φτιάξετε κρέμα για τα παιδιά.
  • Απλώνουμε στο τραπέζι μια καθαρή πετσέτα που θα την έχετε μόνο για το σιτάρι ή χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει όλη την υγρασία του σιταριού. Το αφήνετε εκεί 4 – 5 ώρες να στεγνώσει αρκετά.
  • Βάζουμε το αλεύρι σε ταψί στο φούρνο.
  • Το καβουρδίζουμε στους 200 βαθμούς ανακατεύοντάς το συχνά μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα του και να γίνει μπεζ.
  • Καβουρδίζουμε το σουσάμι μέχρι να αλλάξει λίγο χρώμα.
  • Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Τα καρύδια δεν είναι υποχρεωτικό γιατί μπορείτε να τα βάλετε και ωμά.
  • Στο μπλέντερ κόβουμε το σουσάμι και χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς.
  • Κόβουμε πολύ ψιλοκομμένο το μαϊντανό.
  • Βάζουμε το σιτάρι σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε μέσα μερικές κουταλιές αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε ώστε το σιτάρι να γίνει άσπρο. Δε βάζουμε το αλεύρι μονοκόμματα όλο γιατί μπορεί να μη χρειαστεί.
  • Ρίχνουμε μέσα τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς και το μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε 1 – 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο από το καβουρδισμένο αλεύρι μέχρι να τα δούμε στεγνά τα υλικά μας.
  • Την κανέλα…
  • το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Αν πρόκειται να τα πάμε την επόμενη μέρα το πρωί στην εκκλησία τότε σε αυτό το στάδιο θα σκεπάσουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και θα την αφήσουμε όλο το βράδυ έτσι σε ένα σημείο του σπιτιού που δεν έχει ζέστη ή αλλιώς μέσα στο ψυγείο. Θα τα τελειώσουμε το πρωί. Αν έχουν υγρασία θα ξαναβάλουμε λίγο αλεύρι ή φρυγανιά.
igastronomie.gr
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις