Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Καρμπονάρα φούρνου


Υλικά  :  ένα χαρτί μακαρόνια 6 Νο, 3 κουτιά κρέμα γάλακτος, 200-300 γρ φέτες ζαμπόν, 200-300 γρ.  φέτες μπέικον, 200-300 γρ μανιτάρια, 2 πιπεριές πράσινες, 400 γρ. τυρί  ό,τι είδος θέλετε ή και μείγμα διαφορετικών τυριών (αρκεί να είναι όλα κίτρινα) , 1 κύβο βοδινό, 1 κουταλιά φυτίνη, λίγο λάδι

Εκτέλεση : Βάζουμε το λάδι (1/2 ποτήρι, όχι πολύ μεγάλο) σε ένα τηγάνι να κάψει λίγο. ΄Εχουμε ετοιμάσει απο πριν τα μανιτάρια συρωμένα και κομμένα σε μέγεθος μικρό 1 cm2 , Με ξύλινη κουτάλα τα σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε σε ίδιο μέγεθος κομμένες τις πιπεριές ενώ ανακατεύουμε συνεχώς και τα αλαντικά σε μέγεθος 2 cm2. Μόλις βάλουμε τα αλαντικά σβήνουμε το μάτι και συνεχώς ανακατεύομε με ξύλινη πάντα κουτάλα μέχρι να εξασθενήσει εντελώς η πυρά.  Έπειτα αφήνουμε στην άκρη  αυτό το υλικό αφού το βγάλουμε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι  και ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.    Σε μια κατσαρόλα βάζομε νερό λιγότερο από μέχρι τη μέση να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνομε τον κύβο και τον αφήνομε 5 λεπτά σε βράσιμο. Ρίχνομε τα μακαρόνια κομμένα στη μέση  και φροντίζουμε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μείνουν τα μακαρόνια λίγο κίτρινα, και το νερό στο τέλος να είναι πολύ λίγο να μή φαίνεται. Όταν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε το βούτυρο  Η κατσαρόλα παραμένει στο μάτι πάνω μέχρι να εξασθενήσει η πυρά. Εν τώ μεταξύ έχουμε ανάψει το φούρνο να ετοιμάζεται στους 180. Επίσης έχουμε έτοιμο ξυσμένο το τυρί. Σε ένα ταψί ευρύχωρο για την ποσότητά μας απλώνουμε λίγο λάδι να μή κολλήσει και σε στρώματα βάζουμε μακαρόνια, τυρί, υλικό αλαντικών και πάλι μακαρόνια, τυρί, υλικό αλαντικών Τελειώνουμε πάλι με τυρί. Τέλος ρίχνομε την κρέμα γάλακτος  Αν χρειάζεται βάζουμε περισσότερη απο τη συνταγή. Αυτό που έχει σημασία είναι η κρέμα να σκεπάσει τα υλικά όλα . Ψήνουμε μέχρι να δούμε ότι αρχίζει να παίρνει χρώμα. Σβήνουμε το φούρνο εγκαίρως και το αφήνουμε να τελειώσει με την πυρά. Καλή επιτυχία! και Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή είναι δική μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις