Υλικά: 100 γρ (1/2 φλιτζάνι τσαγιού ) ζάχαρη, 60 γρ (4-5 κουταλιές σούπας) βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ, 2 αυγά, 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, ξύσμα λεμονιού ή βανίλια.
Εκτέλεση: Δουλεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε λεκανίτσα για 5 λεπτά , προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το σύρμα και ακολούθως το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το ξύσμα ή τη βανίλια. Τα ανακατεύουμες με ξύλινη κουτάλα και είναι έτοιμη η ζύμη . Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σχηματισμού των μπισκότων ή πάνινο χωνί με οδοντωτό άνοιγμα. Το ταψί μας το βουτυρώνουμε λιτά. Φαίνεται περισσότερο σαν λουστραρισμένο παρά βουτυρωμένο. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόχαρτο. Φτιάχνομε διάφορα σχέδια . Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα. Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με άχνη βανίλιας αν θέλουμε . Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι απο απόκομμα παλιού περιοδικού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου