Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ !

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΑΓΙΟ ΤΟΥ 

 http://omogeneia.ana-mpa.gr

Ηράκλειο: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της μνήμης του πολιούχου και προστάτη Αγίου Μηνά

του ανταποκριτή μας Γ. Μυσιρλάκη
Με κατάνυξη και λαμπρότητα το Ηράκλειο τίμησε σήμερα τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη του Αγίου Μηνά. Στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, το πρωί, έγινε η πανηγυρική συνοδική αρχιερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου Ανδρέα, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο και Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο.
Στα μηνύματα της σημερινής γιορτής αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κάνοντας λόγο για «τον δικό μας 'Αγιο». Ακόμη έκανε επίκαιρους παραλληλισμούς με ιδιαιτέρες αναφορές στα προτερήματα και τις αρετές του Αγίου Μηνά χαρακτηρίζοντας τον αποφασιστικό, θαρραλέο, τολμηρό και γενναίο. Αναφέρθηκε επίσης στους δύσκολους, όπως είπε, καιρούς που περνάμε λέγοντας ότι τη «χαρά της σημερινής γιορτής θα πρέπει να την κρατάμε πάντα για να βγούμε από το κλίμα της κατάθλιψης».
«Τίποτα δεν μπορούμε να φοβηθούμε αν ακολουθούμε τον δρόμο του Θεού, όπως ο 'Αγιος Μηνάς, για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία», ανέφερε ο κ. κ. Ειρηναίος, ο οποίος υπογράμμισε: «όχι στη κατάθλιψη, όχι στις αυτοκτονίες».
Ακόμη ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κρήτης μίλησε για αποφασιστικότητα, τόλμη, αγάπη και φροντίδα προς τον συνάνθρωπο μας επικαιροποιώντας τα διδάγματα του τιμώμενου Αγίου και εκφράζοντας την ελπίδα πως «θα ξεπεράσαμε όλα τα προβλήματα».
Στη Θεία λειτουργία παρέστησαν ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και χιλιάδες πιστοί που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αλλά και τους γύρω από αυτόν χώρους.
Μετά τη θεία λειτουργία, έγινε με κατάνυξη η καθιερωμένη λιτανεία του Ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνας του Αγίου, μεσω των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, πλατεία Αρκαδίου 1821, πλατείας Νικηφόρου Φωκά, Λεωφόρος Καλοκαιρινού και Αγίου Μηνά, με τη συμμετοχή της δημοτικής Φιλαρμονικής και στρατιωτικού αγήματος.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις