Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Μελομακάρονα


Υλικά:

120 γρ. βούτυρο
2 κοφτά κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη   
1/3 φλιτζανιού λάδι 
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι φαρινάπ
1/3φλιτζανιού καρύδι ψιλοκοπανισμένο
2/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού

Για το μέλωμα:
1 φλιτζάνι μέλι 
1/3 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές καρύδι αλεσμένο
1 κουταλιά κοφτή σουσάμι

Εκτέλεση: 
Βάλτε στο μίξερ βούτυρο, ζάχαρη και ξύσμα. Χτυπήστε αρκετά και ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε προσθέτετε το λάδι σιγά σιγά για να γίνει αφράτο το μείγμα. Κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το στο μείγμα ενώ  το ανακατεύετε με το χέρι. Προσθέστε το καρύδι και το χυμό ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Πλάθετε τα μελομακάρονα όπως σας αρέσει και τα βάζετε σε ταψί βουτυρωμένο. Με κάποιο βοήθημα  (πυρούνι ή ξύστρα) τους φτιάχνετε το ανάγλυφο. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνετε το φούρνου και τα βγάζετε μετά από 5 λεπτά.
Βράζετε το νερό με το μέλι μέχρι να δέσει το σιρόπι. Βουτάτε τα μελομακάρονα και τα βάζετε σε ευρύχωρη πιατέλα όπου τα πασπαλίζετε με το καρυδοσούσαμο.  Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι από  παλιό περιοδικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις