πηγή : ΠΕΡΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ
ΖΕΑ ΕΝΑ ΑΛΕΥΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΝΑΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΟ
ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ
Οι
προγονοί μας γνώριζαν τις σπουδαίες ιδιότητες του.Οι Ρωμαίοι το
χρησιμοποιούσαν σάν τροφή εκστρατείας.Η επιστήμη το έχει ανακαλύψει ξανά
μετά τις έρευνες του Άγγλου Allen όπου αποκάλυψε ότι το Ζέα
αποκαλείτε μαγνήτης της ζωής αφού περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από
τα άλλα δημητριακά. Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές
διαδικασίες του μεταβολισμού. Περιέχει δε υψηλά ποσοστά του αμινοξέος
λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από τη Ζέα, ιδιαίτερα
εύπεπτα.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΕΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΕ ΓΛΟΥΤΕΝΗΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΛΕΥΡΑ
Τό
έτος 1928 απηγορεύθη σταδιακά και μέχρι το 1932 κατηργήθη τελείως η
καλλιέργεια της Ζιάς στήν Ελλάδα. Ακολούθησε η καλλιέργεια τού
μεταλλαγμένου σίτου. Σκοπός της ενεργείας αυτής, τι άλλο;
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΚΑΙ
ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΘΕΣΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΥΠΕΡ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ
Επιπλέον
τό αλεύρι πού τρώμε περιέχει γλουτένη πού φράσει τις αρτηρίες.
Υποπτεύομαι ότι η αλματώδης αύξηση τού διαβήτη καί η παχυσαρκία, έχουν
άμεση σχέση μέ το μεταλλαγμένο σιτάρι.
Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε την στρατιά του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι.
Προς τό τέλος του 1928 ό "Εθνάρχης" μας Βενιζέλος, προφανώς μετά άπό
κάποια εντολή, έκήρυξε τόν πόλεμο κατά της Ζειάς και εντός 4 ετών δεν
υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς γιά σπόρο. Είπαν εις τόν λαό
ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι' αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε
ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία. Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά
ΜΜΕ καί σέ 4 χρόνια έξηφανίσθη η Ζειά. Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν
Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Έτσι μέχρι το 1932
κατηργήθη τελείως η καλλιέργεια της Ζιάς στήν Ελλάδα και ακολούθησε η
καλλιέργεια τού μεταλλαγμένου σίτου!
Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά.
Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους. Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή
γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς
φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως
ώς πρωτείνη - στηρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου
διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί
ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες
πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα
είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες. Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Τα
δημητριακά Ζέας συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού
βάρους. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό
σημαίνει ότι απορροφώνται αργά και απελευθερώνουν μικρή ποσότητα
γλυκόζης στο αίμα.Ετσι, μαζί με τις φυτικές ίνες, αυξάνουν το αίσθημα
του κορεσμού και διατηρούν το αίσθημα της πληρότητας για μεγαλύτερο
χρονικό διάστημα. Ρυθμίζουν καλύτερα τη γλυκόζη στο αίμα, με
αποτέλεσμα να αποτελούν όπλο στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του
Σακχαρώδη Διαβήτη
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου