Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κανελάδα



Κανελάδα

750 γρ. ζάχαρη
1,5 λίτρο νερό
8 ξυλάκια κανέλας
2 γαρίφαλα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρίφαλλα και το νερό.

Αφήνουμε όλα τα υλικά για περίπου 20 λεπτά να βράσουν, ανακατεύοντας και αν χρειαστεί ξαφρίζοντας!

Μόλις γίνει παχύρευστο το σιρόπι το βγάζουμε απο τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε μπουκάλια. Μπορεί να διατηρηθεί εντός και εκτός ψυγείου.

Σερβίρεται αραιωμένο με κρύο νερό ή θρυμματισμένα παγάκια σα γρανίτα. 1/3 κανελάδα με 2/3 νερό.

Κοντά στο αναμμένο τζάκι του χειμώνα μια δροσερή νότα ηρεμίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις