Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτρα τις ευλογίες σου

πηγή: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=516132671734071&set=a.197669460247062.59663.193914440622564&type=1&theater

Μέτρα τις ευλογίες σου
  Ένας άλλος καλός τρόπος για να ξεπεράσεις ένα αδιέξοδο είναι να μετρήσεις τις ευλογίες σου τώρα. Τι από αυτά που έχεις σου αρέσει αυτήν τη στιγμή; Ποιο μέρος της επιθυμίας της καρδιάς σου είναι παρόν στη ζωή σου σήμερα; Κάνε ένα διάλειμμα από το μέλλον. Γύρνα πίσω στο παρόν. Παρατήρησε και αναγνώρισε τους καρπούς της δημιουργικότητας που έχεις ήδη φέρει στη ζωή σου.
Όταν κάποιος είναι εστιασμένος στο "κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο", τότε οδηγείται στην απληστία και στην απογοήτευση. Ο Βούδας είπε: "Κάθε δυστυχία προέρχεται από την αγάπη των υλικών πραγμάτων". Να θυμάσαι ότι η χαρά βρίσκεται στη δημιουργία και όχι στην κατοχή. Αν βρίσκεσαι σ' έναν υλιστικό δρόμο, τότε άρχισε να απλοποιείς αντί να αυξάνεις και να συσσωρεύεις. Δες πόσο λίγα χρειάζεσαι, αντί για το πόσα περισσότερα μπορείς να έχεις. Έλα πάλι σε επαφή με τη φύση. Όπως λέει και η Βίβλος: "Σκεφτείτε τα κρίνα του αγρού. Ακόμα και ο Σολομών, στη μεγαλύτερή του δόξα, δεν ήταν τόσο όμορφα ντυμένος. Αν ο Θεός προικίζει τόσο πολύ αυτά που είναι σήμερα στον αγρό και αύριο χάνονται, τότε σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει για σας".
Ανάπνευσε την ευωδιά των φρέσκων λουλουδιών. Άγγιξε τα δέντρα. Βούτηξε τα δάχτυλα των ποδιών σου σ' ένα ρυάκι. Νιώσε το χώμα κάτω από τις πατούσες σου. Γύρνα πίσω στη γη, τώρα, τούτη τη στιγμή, και νιώσε τα πλούτη του σύμπαντος, που υπάρχουν τριγύρω σου για να τα απολαύσεις.
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις