Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πικάντικα χορτομπιφτέκια

πηγή: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=302090989898278&set=a.267803109993733.59782.264580240316020&type=1&theater 

Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας

4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
½ φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
½ κιλό λάπαθα
½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αβγά
2 κουταλιές σούπας ρακή ή ούζο
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
1 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι

Πλένετε τα χόρτα πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.

Σκεπάστε τα σε βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.

Ψιλοκόβετε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατίζετε και τα «τρίβετε» με το αλάτι για να «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα.

Στραγγίζετε, σφίγγοντάς τα με τις χούφτες σας και τα ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, τα αβγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο, το ελαιόλαδο και τη ρακή ή το ούζο.

Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα. Πλάθετε σε μπιφτέκια. Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε επάνω τα μπιφτέκια. Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 180ºC για 25 - 30 λεπτά.

Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους. Σερβίρετε χλιαρούς τους χορτοκεφτέδες, συνοδεύοντάς τους με σκορδαλιά ή με λίγο γιαούρτι.

ab.gr

σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις