Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Λουκουμάδες με ξινομυζήθρα

πηγή http://www.facebook.com/photo.php?fbid=305817056192338&set=a.267803109993733.59782.264580240316020&type=1&theater

Λουκουμάδες με ξινομυζήθρα

500 γρ. ξινομυζήθρα (ή ανθότυρο αν δεν αγαπάτε τις αντίθετες γεύσεις, γλυκό-αλμυρό)
1 αυγό
3/4 κούπας γάλα ή κρ.γάλακτος με 3% λιπαρά
αλεύρι φαριναπ τόσο όσο να εχετε ενα πηχτο χυλό
ξύσμα ενος πορτοκαλιού
σουσάμι, κανέλα, μέλι για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πλαθουμε με το τυρί μπαλακια μικρά.

Χτυπάμε το αυγό με το γαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθετουμε το αλεύρι ώστε να έχουμε έναν χυλό που να στέκεται καλά πάνω στα μπαλακια του τυριού.

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει... Με μια λαβίδα βουτάμε τα μπαλακια στο χυλό και τα τηγανίζουμε.

Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι, κανέλα και μελι και σερβίρουμε ζεστά.

....αν δεν τα θέλουμε γλυκά τ'αφήνουμε σκετα με το σουσαμι και την κανελα...

cookthebook.blogspot.gr 
σημ. Αν δεν ανοίγουν οι σύνδεσμοι κάντε τους μαρκάρισμα, αντιγραφή, επικόλληση πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις