Κέικ με μήλα (νηστίσιμο)
• 1 φαρίνα
• 1 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
• 1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο (ή ελαιόλαδο)
• 1/2 κ.γλ. σόδα
• 2 μήλα κομμένα μικρά κομματάκια
• 1/2 φλ. καφέ κονιάκ
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα. Ρίχνουμε τα μήλα...την κανέλα...τα καρύδια...και το κονιάκ.......και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό (ρευστό) χυλό.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180* για 45' περίπου. (δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, με μια οδοντογλυφίδα... αν βγει καθαρή είναι έτοιμο) !
★ Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε το κέικ, μετά το λάδωμα αλευρώνουμε το σκεύος....!
syntages4u.blogspot.gr
• 1/2 κ.γλ. σόδα
• 2 μήλα κομμένα μικρά κομματάκια
• 1/2 φλ. καφέ κονιάκ
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα. Ρίχνουμε τα μήλα...την κανέλα...τα καρύδια...και το κονιάκ.......και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό (ρευστό) χυλό.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180* για 45' περίπου. (δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, με μια οδοντογλυφίδα... αν βγει καθαρή είναι έτοιμο) !
★ Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε το κέικ, μετά το λάδωμα αλευρώνουμε το σκεύος....!
syntages4u.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου