Στις 30 Νοεμβρίου γιορτάζομε τον Αγιο Ανδρέα. Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ο Αγιος Ανδρέας αποκαλείται και "τρυποτηγανάς".
Η παράδοση απαιτεί την ημέρα του Αγίου Ανδρέα να τηγανίσεις διαφορετικά το τηγάνι θα τρυπήσει.
Θυμάμαι το πατέρα μου να τηρεί πιστά τη παράδοση και να σηκώνεται πρωί πρωί να μας φτιάχνει τηγανίτους με το μέλι για να σώσει το τηγάνι απ τη τρύπα.
Η παράδοση απαιτεί την ημέρα του Αγίου Ανδρέα να τηγανίσεις διαφορετικά το τηγάνι θα τρυπήσει.
Θυμάμαι το πατέρα μου να τηρεί πιστά τη παράδοση και να σηκώνεται πρωί πρωί να μας φτιάχνει τηγανίτους με το μέλι για να σώσει το τηγάνι απ τη τρύπα.
Αν και σείς θέλετε αύριο να μή τρυπήσει το τηγάνι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή συνταγή και να φτιάξετε τηγανίτες.
Βάλτε σ ένα μπώλ τέσσερεις μεγάλες κουταλιές της σούπας αλεύρι και μισό κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, αλάτι. Ανακατέψτε τα με μισό ποτήρι νερό - αν είναι και χλιαρό ακόμα καλλίτερα - και κάντε ενα σχετικά παχύρρευστο χυλό.
Βάλτε λάδι σ ένα τηγάνι και βάλτε το να ζεσταθεί.
Ρίξτε με το κουτάλι της σούπας το χυλό, μία μία κουταλιά, στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί και ροδίσει απ τη μιά μεριά γυρίστε το να ψηθεί και απο την άλλη.
Οταν είναι ροδοψημένοι και απ τις δυό μεριές τους τραβάτε στο πιάτο και τους ρίχνετε μέλι.
Βάλτε σ ένα μπώλ τέσσερεις μεγάλες κουταλιές της σούπας αλεύρι και μισό κουταλάκι του γλυκού, κοφτό, αλάτι. Ανακατέψτε τα με μισό ποτήρι νερό - αν είναι και χλιαρό ακόμα καλλίτερα - και κάντε ενα σχετικά παχύρρευστο χυλό.
Βάλτε λάδι σ ένα τηγάνι και βάλτε το να ζεσταθεί.
Ρίξτε με το κουτάλι της σούπας το χυλό, μία μία κουταλιά, στο τηγάνι. Μόλις ψηθεί και ροδίσει απ τη μιά μεριά γυρίστε το να ψηθεί και απο την άλλη.
Οταν είναι ροδοψημένοι και απ τις δυό μεριές τους τραβάτε στο πιάτο και τους ρίχνετε μέλι.
Αυτό είναι όλο και καλή όρεξη.
Αν σας αρέσουν επαναλαμβάνετε απ την αρχή μέχρι να βαρεθήτε.
Εμείς κάναμε το χυλό αραιό και του βάλαμε και ένα ποτηράκι ρακή. Ετσι έγινε τραγανός ο τηγανίτης.
Αν θέλετε να το ρίξετε έξω μπορείτε να του ρίξετε και λίγη κανέλα στο πιάτο.
Αν σας αρέσουν επαναλαμβάνετε απ την αρχή μέχρι να βαρεθήτε.
Εμείς κάναμε το χυλό αραιό και του βάλαμε και ένα ποτηράκι ρακή. Ετσι έγινε τραγανός ο τηγανίτης.
Αν θέλετε να το ρίξετε έξω μπορείτε να του ρίξετε και λίγη κανέλα στο πιάτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου