Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μανιταρόπιτα


Μανιταρόπιτα

Τα μανιτάρια πάνε παντού... ειδικά μέσα στην πίτα θα σε ξετρελάνουν. Δοκίμασε αυτή την κλασική συνταγή και θα με θυμηθείς...

• 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
• ½ κιλό σφολιάτα χωριάτικη
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1/2 φλιτζάνι φέτα σκληρή πικάντικη τριμμένη
• 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 3-4 αυγά
• 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• Αλάτι-πιπέρι

Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα. Σόταρε το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γυαλίσει

Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και συνέχισε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά

Ρίξε τα υλικά σε ένα μπολ, αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το μαϊντανό, τα τυριά και τα αυγά χτυπημένα. Περίχυσε με την κρέμα γάλακτος

Άπλωσε ένα φύλλο σε λαδωμένο ταψί και στρώσε μέσα τη γέμιση να απλωθεί καλά

Σκέπασε με το άλλο φύλλο και δίπλωσε τα φύλλα στο πλάι να σφραγίσεις τη γέμιση καλά

Χάραξε την πίτα σε κομμάτια και ψήσε στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσει το φύλλο

tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις