Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πίτα ινδοκάρυδο με σιρόπι




Πίτα ινδοκάρυδο με σιρόπι

Η ιδιαίτερη γεύση του θα συγκινήσει τον ουρανίσκο σας.
Πίτα ινδοκάρυδο με σιρόπι

• 1 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
• 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
• 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλ. τσαγιού ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
• 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι αγελάδος
• 4 αυγά (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 φακελάκι (20 γραμμ.) μπέικιν πάουντερ
• 2 βανίλιες
• 1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)

Για το σιρόπι
• 3 ποτήρια νερό
• 2 ποτήρια ζάχαρη φλούδα λεμονιού
• 1 φλ. τσαγιού καρύδα για το γαρνίρισμα

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Αδειάζουμε την πίτα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170οCσε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Σημ. 1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας. Σημ. 2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.

Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 5΄-6΄. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.

argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις