Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Παγκόσμια ημέρα γάμου

Παγκόσμια ημέρα γάμου

Η ιδέα για τον εορτασμό του γάμου (της συζυγικής πίστης, της αμοιβαίας αγάπης, μπλα, μπλα, μπλα), ξεκίνησε από το Μπατόν Ρουζ της Λουϊζιάνας το 1981, όταν ένα ζευγάρι πρότεινε στο Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο, να κηρύξουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα του Γάμου.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο
Η ιδέα άρεσε τόσο που από το 1983 απέκτησε και την αυτοτέλειά της και γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου, ενώ το 1993 η Παγκόσμια Ημέρα του Γάμου ευλογήθηκε και από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ. Στα πλαίσια του αστείου, αν όχι γελοίου, που κυμαίνεται αυτή η Ημέρα, αν αναλογιστεί κανείς πως γιορτάζει ιδέες που τείνουν προς εξαφάνιση και που μόνο χαρά δεν φέρνουν στην πράξη, όντας πολύ πιο ρεαλιστές και χωρίς να αποζητούν την «θεία» έγκριση, πήραν κάποιοι την πρωτοβουλία να καθιερώσουν την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Γάμου.

Γιατί ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, περιπλέκει περιουσίες και τραπεζικούς λογαριασμούς και αποκλείει την προοπτική να γνωρίσουμε κάποτε το πραγματικό μας ταίρι. Έτσι τα άτομα αυτά όρισαν την 30η Αυγούστου ω


http://www.pinnokio.gr/arthro/pagkosmia-hmera-gamoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις