Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η περίφημη κάτω παραλία

Φωτογραφία Ierapetra Kato Mera.
Η περίφημη κάτω παραλία στην Ιεράπετρα
Η Ιεράπετρα είναι η νοτιότερη πόλη της Ελλάδος. Μετά από εκεί το Λυβικό μέχρι την Αφρική 
Το ανοιχτό πέλαγος διακόπτουν κάποια ερημονήσια όπως Χρυσή και Κουφονήσια ιδανικοί προορισμοί για χαλάρωση
Μέχρι πρό τινος η Ιεράπετρα δεν μειωνεκτούσε σε τίποτα από άλλα μέρη. Αν και "στην άκρη του κόσμου" ήταν μια πόλη και περιοχή συνεχώς αναπτυσσόμενη και οικονομικά ανεξάρτητη και με το παραπάνω , τροφοδοτώντας κηπευτικά Ελλάδα και Εξωτερικό (Γερμανία) δίνοντας δουλειά σε πολλούς μετανάστες Έλληνες και αλλοδαπούς  με αρτιο πολιτικο υπόβαθρο (υπηρεσίες όλων των τομέων) ενώ συχρόνως ήταν και τόπος μονίμων διακοπών για τους κατοίκους της. Με λίγα λόγια ένας επίγειος παράδεισος.
Σήμερα η πόλη αυτή πλήττεται  θανάσιμα από κάθε πλευρά. Έχει απογυμνωθεί από Νοσοκομείο, Εφορία, ΤΕΙ, με εξασθενημένη Αστυνομία και έπεται η συνέχεια... Σταδιακά η Ιεράπετρα οδεύει προς το μαρασμό καθώς η υποβάθμισή της μοιραία θα συρικνώσει και την όποια μέχρι στιγμής έχει μείνει μονάδα ανάπτυξης. Τελικά μόνο όποιος έχει λίγη γή για να καλλιεργεί  όσα χρειάζεται για το σπίτι του , μόνο αυτός θα επιβιώσει στην Ιεράπετρα.
Βέβαια η Ιεράπετρα σε πείσμα των καιρών διατηρεί πάντα τις καθαρές τις θάλασσες με το φρέσκο ψάρι. Ελάτε το καλοκαίρι για διακοπές σε ένα ψαροχώρι στο Λυβικό πέλαγος. Έτσι να το δείτε με δεδομένο ότι δεν θα χρειαστείτε νοσοκομείο
Και θα κλείσω με τα προφητικά λόγια του ποιητή : 
περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις