Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νηστίσιμη υγρή σοκολατόπιτα


Αφού όλα τα περιοδικά μαγειρικής του κυριακάτικου τύπου είχαν σήμερα αφιέρωμα στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα, εγώ είπα να το "γυρίσω" σε μια πιο σύγχρονη νηστίσιμη συνταγή.  

Νηστίσιμη υγρή σοκολατόπιτα (ή κέικ σοκολάτας με μια μικρή παραλλαγή). Πάντα βέβαια με ελαιόλαδο καλής ποιότητας (κρητικό βέβαια !) :


Υλικά:


¾ κούπας ελαιόλαδο καλής ποιότητας (κρητικό !!!)

¾ κούπας χυμό εσπεριδοειδών ( συνήθως φτάνουν 1 ζουμερό λεμόνι και 1 ζουμερό πορτοκάλι)

3 κούπες αλεύρι

¾ κούπας κακάο

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2 κουταλάκια μπέικιν

1 κουταλάκι σόδα

½ κούπα καρύδια τριμμένα σε μέγεθος ρυζιού  ή λίγο μεγαλύτερα
η συνέχεια εδώ
http://cretangastronomy.blogspot.gr/2013/04/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις