Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Αγία Γαλήνη




Μικρή κωμόπολις του Νομού Ρεθύμνου, στή νότια ακτή της Κρήτης, η Αγία Γαλήνη είναι σήμερα πασίγνωστος παραθεριστικός προορισμός .... http://tinyurl.com/p773pl8

Αγία Γαλήνη

Αγία Γαλήνη
Kλικ στη φωτογραφία για περισσότερα
Μικρή κωμόπολις του Νομού Ρεθύμνου, στή νότια ακτή της Κρήτης, η Αγία Γαλήνη είναι σήμερα πασίγνωστος παραθεριστικός προορισμός.
Απο το μικρό ψαροχώρι της δεκαετίας του '70 εξελίχθηκε σε λίγα χρόνια σε τόπο διακοπών αφού προσφέρει ήρεμο τοπίο, δυνατότητα εκδρομών σε μια σειρά απο αξιόλογα αξιοθέατα και πεντακάθαρη θάλασσα.
Η Αγία Γαλήνη είναι κτισμένη στα ερείπεια της αρχαίας Σουλίας που αποτελούσε το επίνειο της Συβρίτου, και φαίνεται να ακμάζει μέχρι τον 6ο μ.Χ. αιώνα.
Στη νεότερη εποχή φέρεται να κατοικήθηκε λίγο πριν την Κρητική επανάσταση του 1888 για εμπορικούς λόγους με παράλληλη αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της γύρω περιοχής.
Δέν είναι βέβαιο απο πού προέρχεται το όνομα της Αγίας Γαλήνης αλλά και μόνο το γεγονός ότι πάντα επικρατεί γαλήνη στη θάλασσα και στη στεριά ίσως να ήταν αρκετό.
Αν βρεθείτε στην Αγία Γαλήνη για τις διακοπές σας μπορείτε ανάμεσα σε πολλά άλλα να επισκεφθείτε τα Μάταλλα, τη Φαιστό και τη Γόρτυνα, την Αγία Τριάδα, το Ζαρό, τα Μοναστήρια του Βροντισίου και του Βαλσαμόνερου και το πανέμορφο Σπήλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις