Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι σε κόκκινη σάλτσα
Υλικά:
Για την γέμιση:
5 καλαμάρια
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 φλ. ρύζι
1/3 φλ. λευκό κρασί
2 κουταλιές πάστα ντομάτας
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μάραθο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
πάπρικα
Για την σάλτσα:
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. λευκό κρασί
2 κουταλιές πάστα ντομάτας
1 κύβος λαχανικών
Αλατοπίπερο
πάπρικα
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια με προσοχή, να μην σπάσουν:
Αφαιρούμε τα πλοκάμια, πετάμε τα μάτια και το στόμα,
τα πλένουμε και τα
αφήνουμε να στραγγίξουν.
Πετάμε τα εντόσθια και το κόκκαλο,
τρίβουμε ελαφρά για να αφαιρέσουμε την εξωτερική
μεμβράνη,
πλένουμε καλά και τα
αφήνουμε να στεγνώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα μισά πλοκάμια και το κρεμμύδι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε τα πλοκάμια,
το κρεμμύδι
και το σκόρδο ολόκληρο, να γυαλίσουν.συνέχεια http://
Τα σερβίρουμε ζεστά αλλά και κρύα,
κομμένα σε ροδέλες, είναι ένα υπέροχο μεζεδάκι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου