Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Γλυκο του κουταλιού βύσσινο και βυσσινάδα



Γλυκο του κουταλιού βύσσινο και βυσσινάδα 
Sweet spoonfuls of sour cherry and sour cherry juice

ΥΛΙΚΑ (ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ)
1 κιλό βύσσινο
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
χυμό ενός μικρού λεμονιού
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και στραγγίζετε το βύσσινο. Αφαιρείτε τα κουκούτσια με φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο. Έπειτα βάζετε το βύσσινο σε κατσαρόλα και σκεπάζετε με τη ζάχαρη. Το αφήνετε αρκετή ώρα. Τότε προσθέτετε το νερό και βάζετε σε μέτρια φωτιά να πάρει μία βράση. Αφαιρείτε τον αφρό. Μόλις πάρει βράση αποσύρετε από την φωτιά και την επόμενη μέρα βράζετε μέρι να δέσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πριν πετάξετε τα κουκούτσια τα πλένετε με λίγο νερό,τα στραγγίζετε και προσθέτετε το χυμό τους στο βύσσινο πρωτού πάρει την πρώτη βράση.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις