http://www.agrotikabook.gr/%CE%BA%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF
Κρέπες με Κοτόπουλο
ΑΛΑΤΙ
.150 γρ. για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ
.3 ΑΥΓΑ
.150 γρ. ΓΑΛΑ
.350 γρ. τριμμένη ΓΡΑΒΙΕΡΑ
.Το στήθος (χωρίς πέτσα και κόκαλα) από 1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
.100 γρ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
.1 κουταλιά ψιλοκομμένος ΜΑΪΝΤΑΝΟ
.200 γρ. + 3 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
.ΠΙΠΕΡΙ
.4 φρέσκα ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
.1 ΚΥΒΟ KNORR ΑΓΡΟΚΗΠΟΣ ΜΕ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Παρασκευή Κρέπας
-Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη, μετά το αραιώνετε σιγά-σιγά με το γάλα.
-Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε.
-Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.
-Βάζετε τον χυλό για τις κρέπες στο ψυγείο να μείνει τουλάχιστον 1 ώρα.
-Στη συνέχεια λειώνετε ελάχιστη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ σ΄ ένα τηγάνι αντικολλητικό (TEFFAL) και ρίχνετε 1-2 κουταλιές της σούπας απ’ το μίγμα κουνώντας ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
-Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς την και απ’ τις δύο πλευρές.
-Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, ώστε να τελειώσει το μίγμα.
-Έτσι οι κρέπες είναι έτοιμες για να τις γεμίσετε
-Βράζετε το κοτόπουλο, το στραγγίζετε και ψιλοκόβετε το στήθος του.
-Έπειτα παρασκευάζετε την μπεσαμέλ ως εξής:
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα 150γρ. ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ να κάψει, σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το στήθος του κοτόπουλου, τον μαϊντανό, 150γρ. γραβιέρα, τον ζωμό του κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
-Κατόπιν γεμίζετε τις κρέπες ως εξής:
-Στη μέση και προς τα άκρα κάθε κρέπας βάζετε 1-2 κουταλιές από το παραπάνω μίγμα.
-Διπλώνετε και τις βάζετε σε ένα πυρέξ ή ταψί που το έχετε αλείψει με λίγη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ και την υπόλοιπη γραβιέρα σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά περίπου
inout.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου