Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Για να μην κιτρινίσει το κουνουπίδι

Απλές λύσεις.
Φωτογραφία: ► Για να μην κιτρινίσει το κουνουπίδι κατά το βράσιμο

Όταν μαγειρεύετε κουνουπίδι, προσθέστε λίγο γάλα στο αλατισμένο νερό. Αυτό θα κάνει το κουνουπίδι να κρατήσει το  φωτεινό λευκό του χρώμα που έχει πριν το βράσιμο.
 
Όταν είναι έτοιμο- και πριν το σερβίρετε- βουτήξτε το κατευθείαν σε κρύο νερό, προκειμένου να "παγώσει" αμέσως η διαδικασία βρασίματος και να διατηρηθούν ολόκληρα τα κομμάτια.
Για να μην κιτρινίσει το κουνουπίδι κατά το βράσιμο

Όταν μαγειρεύετε κουνουπίδι, προσθέστε λίγο γάλα στο αλατισμένο νερό. Αυτό θα κάνει το κουνουπίδι να κρατήσει το φωτεινό λευκό του χρώμα που έχει πριν το βράσιμο.

Όταν είναι έτοιμο- και πριν το σερβίρετε- βουτήξτε το κατευθείαν σε κρύο νερό, προκειμένου να "παγώσει" αμέσως η διαδικασία βρασίματος και να διατηρηθούν ολόκληρα τα κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις