Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!

Μυθικη Αναζητηση.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ο Νοέμβριος έχει διάρκεια 30 ημερών. Η ονομασία του προέρχεται από τη λατινική λέξη novem =εννιά, ως ένατος μήνας του ρωμαϊκού δεκάμηνου ημερολογίου.Αττικός μήνας: ΜΑΙΜΑΚΤΗΡΙΩΝ 15 Νοεμβρίου - 15 Δεκεμβρίου.
Αναφέρεται ως Βροχάρης, για τις βροχές του, αλλά και Σποριάς, καθώς είναι ο μήνας της σποράς των δημητριακών και των οσπρίων. Ο Νοέμβρης είναι και Κρασομήνας επειδή ανοίγουν τα καινούργια κρασιά, αλλά και τρυγομήνας γιατί είναι ο μήνας του λιομαζώματος.
Ουσιαστικά, με το Νοέμβριο τελειώνουν οι αγροτικές εργασίες. Ο Νοέμβριος ξεκινά κάθε χρόνο την ίδια ημέρα που αρχίζουν ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, με εξαίρεση τα δίσεκτα έτη. και τρυγομηνας γιατι μαζευουν τις ελιες.
Άλλες ονομασίες του Νοεμβρίου:
-Βροχάρης, γιατί πέφτουν πολλές βροχές.
-Σποριάς ή Σπορίτης, εξαιτίας της σποράς.
- Μεσοσπορίτης η Μεσοσποριάς, γιατί το μήνα αυτό οι αγρότες βρίσκονται στο μέσο της σποράς των δημητραικών και των οσπρίων.Μέχρι 21 Νοεμβρίου πρέπει να έχει τελειώσει τουλάχιστον η μισή σπορά.
- Παχνιστής, λόγω της πάχνης, αλλά και γιατί κλείνουν τα ζώα στο παχνί
- Μεθυστής, μιας και όσοι δοκιμάζουν τα νέα κρασιά μεθάνε.
- Ανακατεμένος, γιατί οι καιρικές συνθήκες είναι ευμετάβλητες. -Σκιγιάτη, γιατί μεγαλώνει η νύχτα και η γη σκιάζεται (φοβάται) -Χαμένο,επειδή η διάρκεια της ημέρας είναι μικρή κι η δουλειά χάνεται.
-Νιαστή, επειδή γίνονται τα τελευταία οργώματα (νεάσματα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις