Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Εκλεράκια σοκολάτας

http://www.icookgreek.com/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%93%CE%BB%CF%85%CE%BA

Εκλεράκια σοκολάτας

0.0/5 βαθμοί (0 ψήφοι)
  • Δυσκολία: δύσκολο

Εκλεράκια σοκολάτας

Υλικά

  • 1 δόση για σου σύμφωνα με τη βασική συνταγή που θα βρείτε στο site μας
  • σοκολάτα κουβερτούρα: 200 γρ. σπασμένη σε κομματάκια
  • κρέμα ζαχαροπλαστικής: 2 φλιτζάνια
  • κρέμα γάλακτος: 100 ml
  • βούτυρο: 60 γρ.
  • γλάσο σοκολάτας έτοιμο ή σπιτικό  
  •  
  • Εκτέλεση συνταγής

    1. Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη ζύμη για σου σύμφωνα με τις βασικές συνταγές τους, δίνοντας στη ζύμη μακρόστενο σχήμα.

    2. Για τη γέμιση: Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Ρίχνετε το μείγμα κουβερτούρας-βουτύρου στην κρέμα ζαχαροπλαστικής  και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε κατόπιν τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά.

    3. Κόβετε οριζόντια στη μέση τα εκλέρ και τα γεμίζετε με τη σοκολατένια κρέμα που ετοιμάσατε. Τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους και καλύπτετε την πάνω τους πλευρά με γλάσο σοκολάτας, έτοιμο ή σπιτικό.

    Tags

                                                                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις