Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Καρυδόπιτα της γιαγιάς

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε σύνδεσμο από Χωριό.


Καρυδόπιτα της γιαγιάς
Μια παραδοσιακή συνταγή είναι πάντα λαχταριστή. Πόσο μάλλον η σιροπιαστή καρυδόπιτα της γιαγιάς, φτιαγμένη με μεράκι και Χωριό λιωμένο βούτυρο γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το Χωριό Λιωμένο Πρόβειο βούτυρο γάλακτος. Παράλληλα, χωριστά, σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν μαρέγκα.
  2. Αδειάζουμε και τα δύο σε μια λεκάνη ώστε να γίνει ένα, ενιαίο μίγμα.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μίγμα.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά λίγη-λίγη και τα ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκοπανισμένα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει το μίγμα αφράτο.
  6. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα σε αυτό το μίγμα.
  7. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 250C σε προθερμασμένο φούρνο και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150C. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 με 30 λεπτά ακόμη.
  8. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καθώς ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5 λεπτά και καθώς το γλυκό είναι κρύο, το περιχύνουμε με το σιρόπι.
  9. Αφήνουμε να πιεί η καρυδόπιτα το σιρόπι, την κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις