Η Maria Dimitriou κοινοποίησε σύνδεσμο από Χωριό.
Καρυδόπιτα της γιαγιάς
Μια παραδοσιακή συνταγή είναι πάντα λαχταριστή. Πόσο μάλλον η σιροπιαστή καρυδόπιτα της γιαγιάς, φτιαγμένη με μεράκι και Χωριό λιωμένο βούτυρο γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το Χωριό Λιωμένο Πρόβειο βούτυρο γάλακτος. Παράλληλα, χωριστά, σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν μαρέγκα.
- Αδειάζουμε και τα δύο σε μια λεκάνη ώστε να γίνει ένα, ενιαίο μίγμα.
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μίγμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά λίγη-λίγη και τα ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκοπανισμένα και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει το μίγμα αφράτο.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα σε αυτό το μίγμα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 250C σε προθερμασμένο φούρνο και στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150C. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 με 30 λεπτά ακόμη.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καθώς ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το λεμόνι για 5 λεπτά και καθώς το γλυκό είναι κρύο, το περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Αφήνουμε να πιεί η καρυδόπιτα το σιρόπι, την κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου