Κυριακή 13 Απριλίου 2014

μυρωδάτο lip balm

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Απλές λύσεις.


► Ενυδατικό μυρωδάτο lip balm με βαζελίνη και ζελέ φρούτων!

1 κουταλιά της σούπας βαζελίνη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1-2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελέ (ότι γεύση σας αρέσει)
1 παλιό μικρό βαζάκι από τελειωμένο lip balm ή άλλο μικρό αποστειρωμένο βαζάκι

Ζεσταίνετε ελαφρά τη βαζελίνη σ' ένα μικρό ανοξείδωτο δοχείο (δημιουργώντας αυτοσχέδιο μπεν-μαρί πάνω από κατσαρολάκι που βράζει νερό) ώστε να δουλεύεται πιο εύκολα και να αναμιχθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον φούρνο μικροκυμάτων αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία και για λίγα δευτερόλεπτα.

Προσθέτετε τη σκόνη ζελέ, τόση ώστε να σας ικανοποιεί το χρώμα και το άρωμα και ανακατεύετε καλά. Μόλις η σκόνη ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι μέλι, για καλύτερη ενυδάτωση και προστασία των χειλιών σας. Αφήστε το να κρυώσει και είναι έτοιμο. Αν η ποσότητα που φτιάξατε είναι μεγάλη αποθηκεύετε το μίγμα στο ψυγείο.

Πηγή: dietup.gr



Φωτογραφία: ► Ενυδατικό μυρωδάτο lip balm με βαζελίνη και ζελέ φρούτων!

1 κουταλιά της σούπας βαζελίνη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1-2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελέ (ότι γεύση σας αρέσει)
1 παλιό μικρό βαζάκι από τελειωμένο lip balm ή άλλο μικρό αποστειρωμένο βαζάκι

Ζεσταίνετε ελαφρά τη βαζελίνη σ' ένα μικρό ανοξείδωτο δοχείο (δημιουργώντας αυτοσχέδιο μπεν-μαρί πάνω από κατσαρολάκι που βράζει νερό) ώστε να δουλεύεται πιο εύκολα και να αναμιχθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον φούρνο μικροκυμάτων αλλά σε χαμηλή θερμοκρασία και για λίγα δευτερόλεπτα. 

Προσθέτετε τη σκόνη ζελέ, τόση ώστε να σας ικανοποιεί το χρώμα και το άρωμα και ανακατεύετε καλά. Μόλις η σκόνη ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα μπορείτε να προσθέσετε κι ένα κουταλάκι μέλι, για καλύτερη ενυδάτωση και προστασία των χειλιών σας. Αφήστε το να κρυώσει και είναι έτοιμο. Αν η ποσότητα που φτιάξατε είναι μεγάλη αποθηκεύετε το μίγμα στο ψυγείο.

Πηγή: dietup.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις