Φασολάκια με βλήτα και κολοκυθάκι- σκορδωτά
Πεντανόστιμο !!!
Παραδοσιακό φαγητό ανατολικής Κρήτης για την υπόλοιπη δεν γνωρίζω
Πανεύκολο! ...μπορεί να το φτιάξει ο οποιοσδήποτε...!
Βάζουμε νερό στην κατσαρόλα μπόλικο ...μέση και...
μόλις βράσει ρίχνουμε φασολάκια καθαρισμένα 1 κιλό και αλάτι
σε μισή ώρα ρίχνουμε τα βλήτα καθαρισμένα 1/2 κιλό και 2 -3 κολοκυθάκια και τα αφήνουμε 15 λεπτά (πάντα μέτρια θερμοκρασία)
μετά τα σουρώνουμε και βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα που γρήγορα ζεστένεται πάνω στο καφτό μάτι και ετοιμάζουμε 3 σκελίδες σκόρδο που το κόβουμε 8 κομματάκια κάθε μια
το ρίχνουμε στο λάδι και αμέσως ρίχνουμε και το φαγητό μέσα και κουνώντας την κατσαρόλα κατάλληλα φροντίζουμε να σωταριστεί όλο το φαγητό για να πάει παντού το άρωμα του σκόρδου με το λάδι
αφήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ενώ κάθε 3 λεπτά κουνούμε την κατσαρόλα να ανακατωθεί το φαγητό (οι κινήσεις είναι να έρθει το πάνω κάτω)
σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να ηρεμήσει
Καλή επιτυχία! και καλή όρεξη!
Μπράβο Μαρία, πεντανόστιμο ακούγεται και μάλιστα με τόσο απλά υλικά κάνει τα απλά φασολάκια να ξεφύγουν από τη μονοτονία.!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή