Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

«7 λέξεις» …που αξίζει να διαβαστούν!

Πώς καταλήγεις σε... 7 λέξεις; Ποιο είναι το συναίσθημα όταν κάνεις το εκδοτικό σου ντεμπούτο μετά από μια διάκριση σε έναν διαγωνισμό; Ο Γεώργιος Ριζόπουλος, ένας εκ των διακριθέντων στον διαγωνισμό «ΛόγωΤέχνης» (Διαγωνισμός διηγήματος "ΛόγωΤέχνης"), γράφει:
http://life-quarks.tumblr.com/post/90392012316/7

«7 λέξεις» …που αξίζει να διαβαστούν!

Αυτό που στα 42 μου χρόνια εκδίδομαι και είμαι χαρούμενος ομολογώ πως ακούγεται κάπως! Να εξηγηθώ πριν με λιθοβολήσετε για γκρίζα διαφήμιση: Ο λόγος που προτείνω να αγοράσετε τη συλλογή διηγημάτων «7 λέξεις» των εκδόσεων Μεταίχμιο δεν είμαι εγώ! Δεν είναι ότι περιλαμβάνει το πρώτο διήγημα μου το οποίο εκδόθηκε. Όχι! Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο για το καλοκαίρι! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:


Μια κρύα νύχτα πέρυσι τον χειμώνα… πέρυσι μεν αλλά μήπως μάλλον ήταν φθινόπωρο! Πάμε πάλι: Μια κρύα νύχτα του φθινοπώρου… ή μήπως ζεστή νύχτα – ούτε αυτό το θυμάμαι… Εν πάση περιπτώσει μια νύχτα σκέτο (που μπορεί να ήταν και μέρα εδώ που τα λέμε), μία λογοτεχνική παρέα ονόματι «Artspot» ανακοίνωσε τη διοργάνωση για 4η συνεχή χρονιά του ηλεκτρονικού διαγωνισμού διηγήματος με θέμα …ανοιχτό.
image
Χωρίς θέμα λοιπόν ο διαγωνισμός αλλά με όρους: 1ον κανένα διήγημα να μην  ξεπερνά τις 1000 λέξεις γιατί και οι κριτικοί άνθρωποι είναι και 2ον να περιέχει 7 λέξεις από την Ιθάκη του Κ.Π. Καβάφη. Με αφορμή αλλά όχι με θέμα, ούτε τον ποιητή, ούτε την Ιθάκη του! Ενδιαφέρον! Με αφορμή λοιπόν τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Καβάφη επέλεξαν τις λέξεις Γέρος, Λιμάνι, Κεχριμπάρι, Δρόμος, Ηδονή, Καλοκαίρι και Ταξίδι και κάλεσαν όλους τους επίδοξους γραφιάδες να δοκιμάσουν τις λογοτεχνικές αντοχές μια εξαιρετικής επιτροπής.
image
  • Μάνος Ελευθερίου, στιχουργός και συγγραφέας, διάσημος για τον ατάραχο τρόπο με τον οποίο αποσυντονίζει την ομήγυρη κάνοντας την να γελά – παραμένοντας χαρακτηριστικά ατάραχος
  • Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας και νεοστοχάστρια η οποία κατηγορείται πότε ως σιχαμένη κομμουνίστρια και πότε ως σιχαμένη φιλοαμερικανή - όσοι δεν τη μισούν, την λατρεύουν
  • Αμάντα Μιχαλοπούλου, η συγγραφέας που αγαπήθηκε με μανία γράφοντας το Γιάντες, μεταξύ άλλων και ως λαχανικό – POV Φρουτοπίας
  • Κώστα Κατσουλάρης, συγγραφέας – κριτικός – συντονιστής του Book Press, αδιαμφισβήτητος μαχητής της συγγραφής αλλά και της ανάγνωσης…
  • Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη ελληνικής πεζογραφίας των εκδόσεων Μεταίχμιο. Αυτή φταίει όταν δεν εκδιδόμεθα ενώ εμείς φταίμε για την ψυχική υγεία της καθώς νομίζοντας ότι υπάρχει λόγος να μας διαβάζουν περισσότεροι από δέκα φίλους και μερικούς συγγενείς, οι οποίοι μάλιστα με σύνεση και επιμέλεια πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον, στέλνουμε σωρηδόν τα πονήματα μας χωρίς αιδώ. (τα λεξικά στη λέξη πονήματα αναφέρονται στον πόνο που χρειάζεται για να καταφέρεις κάτι, όχι όμως και στον πόνο που προκαλεί αυτό το κάτι στους άλλους)
  • Γιάννης Φαρσάρης, εκπρόσωπος του Artspot, ο ανίατος της παρέας καθώς είναι ο μόνος που  κολλάει βαρέα και ανθυγιεινά κάθε χρόνο ανελλιπώς.
  •  
  • .....η συνέχεια στο σύνδεσμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις