Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Αγαπητα Αρτοποιηματα.
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Φωτογραφία: ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικα
Αλευρι 750γρμ. περιπου για ολες τις χρησεις
Νερο χλιαρο 1 1/2 ποτηρι
Ξυδι 2 κ.σουπας
Ελαιολαδο 1 ποτηρι κρασιου
Αλατι 1 κουταλακι κοφτο
Λιγο ελαιολαδο μαζι με λιγο βουτυρο για το λαδωμα των φυλλων
Αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
Φετα 750 γρμ. περιπου
Αυγα για την γεμιση 2
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη. 
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 20 λεπτά. 
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ζυμης ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου που θέλουμε να ανοίξουμε., 
Ξεκουράζουμε για άλλα 20 λεπτά. 
Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα με μια βεργα και με την βοηθεια αλευριου η νισεστε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια .Αλείφουμε με λάδι το καθε φυλλο βαζουμε λιγη γεμιση διπλωνουμε το φυλλο,και δημιουργουμε το σαλιγκαρι. Λαδωνουμε με ενα πινελο, ψεκαζουμε με λιγο νερακι,και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175β.για μια 30 λεπτα περιπου, μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου ΜαριαΥλικα
Αλευρι 750γρμ. περιπου για ολες τις χρησεις
Νερο χλιαρο 1 1/2 ποτηρι
Ξυδι 2 κ.σουπας
Ελαιολαδο 1 ποτηρι κρασιου...
Αλατι 1 κουταλακι κοφτο
Λιγο ελαιολαδο μαζι με λιγο βουτυρο για το λαδωμα των φυλλων
Αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
Φετα 750 γρμ. περιπου
Αυγα για την γεμιση 2
 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 20 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ζυμης ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου που θέλουμε να ανοίξουμε.,
Ξεκουράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα με μια βεργα και με την βοηθεια αλευριου η νισεστε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια .Αλείφουμε με λάδι το καθε φυλλο βαζουμε λιγη γεμιση διπλωνουμε το φυλλο,και δημιουργουμε το σαλιγκαρι. Λαδωνουμε με ενα πινελο, ψεκαζουμε με λιγο νερακι,και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175β.για μια 30 λεπτα περιπου, μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια
Δείτε περισσότερα
— μαζί με Alejandrou Maria.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις