Η Maria Dimitriou κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη Αγαπητα Αρτοποιηματα.
ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικα
Αλευρι 750γρμ. περιπου για ολες τις χρησεις
Νερο χλιαρο 1 1/2 ποτηρι
Ξυδι 2 κ.σουπας
Ελαιολαδο 1 ποτηρι κρασιου...
Αλατι 1 κουταλακι κοφτο
Λιγο ελαιολαδο μαζι με λιγο βουτυρο για το λαδωμα των φυλλων
Αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
Φετα 750 γρμ. περιπου
Αυγα για την γεμιση 2
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 20 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ζυμης ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου που θέλουμε να ανοίξουμε.,
Ξεκουράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα με μια βεργα και με την βοηθεια αλευριου η νισεστε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια .Αλείφουμε με λάδι το καθε φυλλο βαζουμε λιγη γεμιση διπλωνουμε το φυλλο,και δημιουργουμε το σαλιγκαρι. Λαδωνουμε με ενα πινελο, ψεκαζουμε με λιγο νερακι,και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175β.για μια 30 λεπτα περιπου, μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου ΜαριαΔείτε περισσότερα
— μαζί με Alejandrou Maria. Υλικα
Αλευρι 750γρμ. περιπου για ολες τις χρησεις
Νερο χλιαρο 1 1/2 ποτηρι
Ξυδι 2 κ.σουπας
Ελαιολαδο 1 ποτηρι κρασιου...
Αλατι 1 κουταλακι κοφτο
Λιγο ελαιολαδο μαζι με λιγο βουτυρο για το λαδωμα των φυλλων
Αλευρι για το ανοιγμα των φυλλων
Φετα 750 γρμ. περιπου
Αυγα για την γεμιση 2
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.
Ξεκουράζουμε το ζυμάρι για 20 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ζυμης ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου που θέλουμε να ανοίξουμε.,
Ξεκουράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα με μια βεργα και με την βοηθεια αλευριου η νισεστε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια .Αλείφουμε με λάδι το καθε φυλλο βαζουμε λιγη γεμιση διπλωνουμε το φυλλο,και δημιουργουμε το σαλιγκαρι. Λαδωνουμε με ενα πινελο, ψεκαζουμε με λιγο νερακι,και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175β.για μια 30 λεπτα περιπου, μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου ΜαριαΔείτε περισσότερα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου