Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ

 
 

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ
Υλικα για ΠΡΟΖΥΜΙ
Αλευρι για ψωμι 100 γρμ.
Νερο 100 γρμ.
Μαγια νωπη 2 γρμ.

Υλικα για ΖΥΜΗ
Γαλα 70 γρμ.
Λαδι 3 γρμ.
Μαγια νωπη 3 γρμ.
Αλευρι για ψωμι 150γρμ.
Αλατι 5 γρμ.

Εκτελεση
Ανακατευουμε τα υλικα για το προζυμι και αφηνουμε εκτος ψυγειου για 18 με 20 ωρες.
Προσθετουμε στο προζυμι μας 60 γρμ. γαλα χλιαρο στο οποιο εχουμε λιωσει την μαγια ,και το αλευρι.
Ζυμωνουμε καλα ,προσθετουμε το υπολοιπο γαλα,το λαδι και το αλατι και συνεχιζουμε το ζυμωμα μεχρι να ενσωματωθουν καλα ολα τα υλικα.Πρεπει να εχω μια ζυμη λεια μη κολλωδη.Την αφηνουμε σκεπασμενη για μια ωρα.
Πλαθω τα ψωμια και τοποθετω σε αλευρωμενη επιφανεια. Πασπαλιζω τα ψωμια μου με λιγο αλευρι και ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 200β. για 20 λεπτα περιπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Επιμελεια Αλεξανδρου Μαρια
ΑΓΑΠΗΤΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις