Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πομακοχώρια: Μέδουσα!

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε φωτογραφία από ΘΡΑΚΗ.
 
Πομακοχώρια: Μέδουσα!
Τα πομάκικα χωριά απαντώνται σε ολόκληρο το μήκος των συνόρων της Θράκης με τη Βουλγαρία, όμως χωρίς καμία αμφιβολία η περιοχή του Εχίνου, που διοικητικά υπάγεται στον Νομό Ξάνθης, συμπεριλαμβάνει τα περισσότερα (περίπου 20 τον αριθμό) κι αυτά με τους περισσότερους κατοίκους.
Οι Πομάκοι είναι περήφανος λαός, εγκάρδιοι και ζεστοί άνθρωποι, ακάματοι δουλευτές της άγονης γης. Δυστυχώς στα χωριά τους δεν υπάρχει ακόμη αξιόλογη τουριστική υποδομή, αν και διαθέτουν όλα τα προσόντα για να αναπτύξουν τον οικολογικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό και ιαματικό τουρισμό. Πρέπει με πρωτοβουλία του κράτους και τη συνεργασία ντόπιων παραγόντων να δημιουργηθούν μικροί παραδοσιακοί ξενώνες, ώστε να δοθεί το έναυσμα σε περισσότερους ταξιδιώτες να επισκεφτούν τούτο τον ιδιαίτερο τόπο.
Το χωριό Μέδουσα, απέχει 22 χλμ. από τον Εχίνο και είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πομάκικα χωριά, με άφθονα καλοδιατηρημένα σπίτια και μικρά καπνοχώραφα, που μοιάζουν σαν να έχουν σκορπιστεί με επιμέλεια γύρω από την κοίτη του Ξεροπόταμου. Το καλοστεκούμενο μονότοξο γεφύρι δρασκελίζει το ποτάμι και ενώνει μαζί με το νεότευκτο τσιμεντένιο τις δυο αντικριστές γειτονιές.
----------------------------------------------------------
Δείτε τη θέση της Μέδουσας στον χάρτη --> http://wikimapia.org/10371097/el/Μέδουσα-
----------------------------------------------------------
Πληροφορίες από άρθρο του Θοδωρή Αθανασιάδη, ΕΘΝΟΣ, Ταξίδι 21/1/2013
Φωτογραφία, από Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα --> http://goo.gl/4X0Dqb
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις