Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Αρακάς με αγκινάρες και πατατούλα


Αρακάς με αγκινάρες και πατατούλα


 
Πώς το φτιάχνω εγώ :
με 5 μέτριες αγκινάρες, μισό κιλό αρακά κατεψυγμένο, δυο μέτριες πατάτες (250-300 γρ έκαστη) και δυο μέτριες ντομάτες

Ετοιμάζω τις αγκινάρες μέσα σε λεμονόνερο
Κόβω 3 δροσερά κρεμμύδια & 1 ξερό και μισό ματσάκι άνηθο

Βάζω τον αρακά να βράσει και μόλις χοχλάσει για 2 λεπτά το συρώνω
Βάζω λάδι στο τσικάλι με τον αρακά και προσθέτω τα κρεμμύδια τον άνηθο και τα σωτάρω 2-3 λεπτά. Προσθέτω την ξυσμένη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό.
Το αφήνω ένα τέταρτο (αν θέλει νερό συμπληρώνω) και μετά προσθέτω τις αγκινάρες και φροντίζω το νερό να φτάνει ώστε να φαίνονται ίσα ίσα τα υλικά.
Σε ένα τέταρτο βάζω τις πατάτες και το αλάτι και νερό στο ίδιο ύψος Σε ένα τέταρτο σβήνω το μάτι και το αφήνω να πάρει την πυρά μέχρι τέλους.

Σημ . μετά το σωτάρισμα η θερμοκρασία είναι στο μέτριο.

Καλή επιτυχία! και καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

Δημοφιλείς αναρτήσεις