Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Έλαιο Argan (Argania Spinosa)

Έλαιο Argan (Argania Spinosa)
Ιδιότητες: Έχει ενυδατικές, μαλακτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, παρέχει προστασία έναντι των καιρικών συνθηκών. Είναι πλούσιο σε Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε.
Χρήσεις: Κατάλληλο για ώριμο δέρμα, μαλλιά και νύχια, εγκαύματα και ουλές ακμής.
Το Αργκάν (Argania spinosa) ή Μαροκινό σιδηρόξυλο είναι ένα είδος δέντρου ενδημικό της ημιερήμου Sous, κοιλάδας του νοτιοδυτικού Μαρόκο και της αλγερινής περιοχής του Tindouf. Είναι το μοναδικό είδος του γένους Αργκάνια και το μόνο μέλος της οικογένειας Sapotaceae που συναντάται βόρεια της Σαχάρας.
Γνωστό για την ισχυρή επανορθωτική και αντιγηραντική του δράση, το Argan Oil αποτελεί μυστικό ομορφιάς για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Οι γυναίκες της περιοχής το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου και του σώματος, για την πρόληψη και τη θεραπεία του σκασμένου δέρματος, αλλά και για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Η πιο σπουδαία δράση του Argan Oil είναι η αντιγηραντική του δύναμη, αφού βοηθά την επιδερμίδα να διατηρεί την ελαστικότητα, τη σφριγηλότητα και τη νεανική της όψη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ολοένα και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών επιλέγουν να προσθέσουν το θαυματουργό αυτό έλαιο στις συνθέσεις τους, καθιστώντας το συγκεκριμένο λάδι το... greatest hit της Κοσμετολογίας.
Η σύσταση του ελαίου Argan
✔ Oleic acid 42,8%
✔ Linoleic acid 36,8%
✔ Palmitic acid 12,0%
✔ Stearic acid 6,0%
✔ Linolenic acid <0,5%
Το λάδι Αργκάν καταπολεμά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι αυξάνει την ελαστικότητα και τη σύσφιξη σε θεαματικά επίπεδα. Είνα ιδανικό για πρόληψη αντιγήρανσης αλλά και καταπολέμηση. Τα οφέλη του αργανέλαιου για το δέρμα περιλαμβάνουν επίσης την ανάπλαση του δέρματος , την αναζωογόνηση των λειτουργιών των κυττάρων, τα οποία φθείρονται απο τον ήλιο, τη ρύπανση, το στρες, το κάπνισμα, κλπ.
Το λάδι Αργκάν ρυθμίζει επίσης την έκκριση του σμήγματος μειώνοντας την υπερβολική λιπαρότητα. Σε περίπτωση που πάσχετε από ακμή ή ουλές ευλογιάς, η εφαρμογή του αργανέλαιου είναι πλέον εξακριβωμένο, καταπολεμά τις κηλίδες αυτές .
Συμβάλει και στην ομορφιά των εγκύων γυναικών καθώς, μπορούν να εφαρμόσουν αργανέλαιο, ώστε να αποτρέψουν την εκδήλωση των ραγάδων.
Το λάδι Αργκάν είναι επίσης γνωστό για την ενυδάτωση του δέρματος, εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, τη θεραπεία της ακμής, εκζέματος και της ψωρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις