Τοιχογραφία. Βουλγαρία, Μονή Κρεμίκοβτσι, Αναπαράσταση τραπεζιού με εδέσματα.
Το μενού του Βυζαντινού Δείπνου περιλαμβάνει:
Μαύρες ελαίες οξομέλιτι και σίναπη: Μαύρες ελιές, ξίδι, μέλι, σινάπι
Φασούλιον αλεστόν, δίεφθον οξομέλιτι: Φάβα μαυρομάτικων φασολιών, ξίδι, μέλι
Φακή μεθ’ όξους, κοριάνδρου και ρου: Φακή, ξίδι, κόλιαντρος, ρους
Σφουγγάτο: Αυγά σφουγγάτο
Απάκι: Χοιρινό παστό και καπνιστό
Άρτος μεταξωτός: Ψωμί φτιαγμένο με πολύ καλά κοσκινισμένο αλεύρι
Παξαμάς: Παξιμάδι
Χοιρινό με οξύμελι: Χοιρινό, ξίδι, μέλι
Πληγούρι
Γλυκά
Ορύζιν με το μέλιν: Ρύζι, γάλα κατσικίσιο, μέλι
Γλυκό κουταλιού
Ηδύποτα
Ροσάτον: Κρασί αρωματισμένο με τριαντάφυλλο
Θασόροφον: Σουμάδα
Το μενού του Βυζαντινού Δείπνου περιλαμβάνει:
Μαύρες ελαίες οξομέλιτι και σίναπη: Μαύρες ελιές, ξίδι, μέλι, σινάπι
Φασούλιον αλεστόν, δίεφθον οξομέλιτι: Φάβα μαυρομάτικων φασολιών, ξίδι, μέλι
Φακή μεθ’ όξους, κοριάνδρου και ρου: Φακή, ξίδι, κόλιαντρος, ρους
Σφουγγάτο: Αυγά σφουγγάτο
Απάκι: Χοιρινό παστό και καπνιστό
Άρτος μεταξωτός: Ψωμί φτιαγμένο με πολύ καλά κοσκινισμένο αλεύρι
Παξαμάς: Παξιμάδι
Χοιρινό με οξύμελι: Χοιρινό, ξίδι, μέλι
Πληγούρι
Γλυκά
Ορύζιν με το μέλιν: Ρύζι, γάλα κατσικίσιο, μέλι
Γλυκό κουταλιού
Ηδύποτα
Ροσάτον: Κρασί αρωματισμένο με τριαντάφυλλο
Θασόροφον: Σουμάδα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου