Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

"Σουμεριακοί σφραγιδόλιθοι".


"το σπαθί και η δέστρα;;; και η κεραιούλα απάραίτητη, δέντρο είναι αυτό.... όσοι γνώριζαν εξουσίαζαν.."
Φωτογραφία της Tsakiri Eyaggelia.

 Η Tsakiri Eyaggelia πρόσθεσε 19 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ "Σουμεριακοί σφραγιδόλιθοι".
Στη Σουμεριακή μυθολογία, η Νινχουρσάγκ ήταν η θεότητα της γης, η Θεά Μητέρα που συνήθως εμφανίζεται ως αδερφή του Ενλίλ. Το όνομά της σημαίνει Κυρά των Λόφων, αλλά είναι γνωστή και με τις ονομασίες Νιντούρ (θεά του τοκετού) και Κι, που σημαίνει Γη. Από την ένωσή της με το θεό 'Ενκι γεννήθηκε η Νινσάρ, θεά της βοσκής. Από τη Νινχουρσάγκ, ή σύμφωνα με άλλους μύθους τη Νινλίλ, και τον Ενλίλ γεννήθηκε ο Νινούρτα, θεός των αστραπών αλλά και της γεωργίας. Ναός της Νινχουρσάγκ εντοπίστηκε σε ανασκαφές στη Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.
Eίναι αυτή που αντιπροσοπεύει τις έννοιες ΙΩ, ΔΗΜΗΤΡΑ και ΑΘΗΝΑ. Η θεά της γέννησης που διηγούνται οι Σουμέριοι και όπως το αντιλαμβάνομαι από τους σφραγιδόλιθους. Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, που μετά τη σύγκρουση με τους άλλους..θεούς της επειδή σκότωσαν τον αγαπημένο της, καταφεύγει στη χώρα των κέδρων....στη Λιβύη δηλαδή, μαντεία κτλ, έπαφος κτλ. Είναι ακόμα και η έννοια της Ίσιδας, έχω φωτογραφία σφραγιδόλιθου, που δείχνει αυτήν την θεά που συζητάμε την Νιν τι που σημαίνει θεά της γέννησης, να στέκεται ημίγυμνη κρατώντας δοχείο, δηλαδή κούπα συμβολισμός! μπροστά στις τρείς πυραμίδες, πάνω στις οποίες στέκεται ο Όσιρις, που δεν δίχνει τίποτα άλλο από μια γνώση για το πως λειτουργούσαν από πολύ παλιά πιθανόν, και απλά οι κύλινδροι μιλούν για αυτές τις πολυ παλιές ιστορίες. Για τους...θεούς, την καταστροφή, και τηςν επιστροφή και την πάλι για επιβίωση..
Αυτό εξηγεί πιθανόν και τη διαφορά, μεταξύ ελλήνων και κάποιων λαων. Το ότι κάποια στιγμή αυτή διαχώρισε τη θέση της. Για αυτό και τόση ...αγάπη στα τελευταία της. Χοντρή γριά αγελάδα...εμ αγάπη μου αν δεν πηγαίνεις με τα νερά τους και θέλεις τα πλάσματα που γεννιούνται από τα χέρια σου να είναι ξανά άνθρωποι, κάτι που ως φαίνεται μετά την καταστροφή οι άλλοι δεν ήθελαν αλλά μόνο λούλου, δούλους άνοους, αυτά παθαίνεις. Κατηγόριες μόνο. Βέβαια δεν σταμάτησαν ποτέ να θέλουν δούλους για αυτό και το μίσος για την Ελλάδα... Η Ιω η αγελάδα, που την βασανίζει η μύγα..ο πόνος βλέπεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις