Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΘΡΑΚΗ: ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
 
Γνήσιοι άνθρωποι, έντονες γεύσεις, άγρια ομορφιά, επιρροές Δύσης και Ανατολής. Η Θράκη σας προκαλεί να ανακαλύψετε τα πολυπολιτισμικά μυστικά της
discovergreece.com

Γνήσιοι άνθρωποι, έντονες γεύσεις, άγρια ομορφιά, επιρροές Δύσης και Ανατολής. Η Θράκη σας προκαλεί να ανακαλύψετε τα πολυπολιτισμικά μυστικά της


Χαμηλών τόνων αλλά με στοιχεία που γοητεύουν και τον πλέον απαιτητικό ταξιδιώτη, η Θράκη είναι σίγουρα ο προορισμός των μεγάλων εκπλήξεων. Με «έδρα» της το βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, και κύριες πόλεις της την Ξάνθη, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο είναι έτοιμη να σας μαγέψει: Εδώ συναντιούνται δύο ήπειροι, ακόμη περισσότεροι πολιτισμοί και μοναδικά οικοσυστήματα. 

Σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας θα νιώσετε κι εσείς τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Ανατολής να μπλέκεται με την ιστορία και τις παραδόσεις περί λατρείας των Μουσών και όλα μαζί να στροβιλίζονται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Συναντήστε τον μύθο στον επιβλητικό όγκο της Pοδόπης, στην ομορφιά του Nέστου, της Bιστωνίδας και του Πόρτο Λάγος, στα αρχαία Άβδηρα, στο Δέλτα του Έβρου. Η ιστορία θα σας βρει όπου και αν πάτε στη Θράκη: φημισμένοι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία βυζαντινής, μεσαιωνικής και οθωμανικής περιόδου, αλλά και μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αποτέλεσμα της συνύπαρξης χριστιανικής και μουσουλμανικής παράδοσης. Είστε έτοιμοι να βρεθείτε στον τόπο όπου η πολυπολιτισμικότητα καταργεί τα σύνορα; Καλώς ήρθατε στη Θράκη.
Παραλίες, λίγες και καλές
Η παραλία Φανάρι στην περιοχή της Κομοτηνής, αλλά και όλη η ακτογραμμή από τη Μάκρη ως την Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενήσουν ευχάριστα τις ώρες που θα θελήσετε να περάσετε στη θάλασσα σε αυτήν τη γωνιά της Ελλάδας. Εδώ θα βρείτε όμορφες παραλίες, εύκολα προσβάσιμες με το αυτοκίνητο, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από οικισμούς και πόλεις, και διαθέτουν μεγάλο αριθμό καταστημάτων εστίασης και αναψυχής. Συνδυάστε το μπάνιο σας με τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή, απολαμβάνοντας γνήσιες τοπικές συνταγές. Στην περιοχή υπάρχουν και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, που έχουν αξιοποιήσει τις παραλίες που βρίσκονται μπροστά τους.

Ραντεβού με τον πολιτισμό της Θράκης

συνέχεια

 http://www.discovergreece.com/el/mainland/thrace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις