Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δημοσίευση της Θεωρίας της Σχετικότητος


2 Δεκεμβρίου-Δημοσίευση της Θεωρίας της Σχετικότητος

relativity-ig-1
   
  Η θεωρία που έμελε να αλλάξει την θεώρηση μας για τον κόσμο, δημοσιεύτηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1915. Θεμελιωτής της ήταν ο περίφημος Γερμανοεβραίος Φυσικός, Albert Einstein. 
    Η θεωρία της Σχετικότητας επιχειρεί να εφαρμόσει τις αρχές της κβαντικής μηχανικής, στο διάστημα. Βασικό αξίωμα της είναι οτι η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι ίδια για όλους τους παρατηρητές, ανεξαρτήτως της σχετικής τους κίνησης ή της κίνησης της πηγής του φωτός. Ως συνέπεια, προκύπτει η διαστολή χρόνου μεταξύ δύο παρατηρητών που κινούνται με διαφορετική ταχύτητα. Επιπρόσθετα, θεμελιώνεται η έννοια του χωροχρόνου ως ενιαίο σύνολο. Η ειδική θεωρία της σχετικότητας εκφράζεται με τον τύπο E = mc², που δηλώνει οτι η ενέργεια που εκλύει ένα σώμα μάζας m είναι ανάλογη με το τετράγωνο της ταχύτητας του φωτός.

http://www.istorikoiperipatoi.gr/2-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις