Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΝΤΑ

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη δημοσίευση της Αννα Μοροζινη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αννα Μοροζινη έως ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
ΜΕΝΤΑ : Το έλαιο της μέντας είναι ένα σημαντικό ευρωπαϊκό προϊόν και έχουν αναπτυχθεί διάφορες ποικιλίες μέντας, με κύρια τη μαύρη και την άσπρη. Το βότανο και το έλαιό του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική λόγω των διεγερτικών, στομαχικών και διαλυτικών των αερίων του στομάχου ιδιοτήτων τους.
Η μέντα χρησιμοποιείτο από τα αρχαία χρόνια. χρησιμοποιήθηκε από τους βοτανοθεραπευτές για τη δυσπεψία και τους κολικούς του εντέρου.
Στην ιατρική , η μέντα είναι χρήσιμη ως αντισπασμωδικό και αποχρεμπτικό. Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων των κρυολογημάτων, της γρίπης και των νευρικών πυρετών, των νευρικών διαταραχών, των αερίων του εντέρου και της κολίτιδας, του ρευματισμού και ως τοπικό αναισθητικό και για να καλύψει τη γεύση διαφόρων φαρμάκων.
Το κύριο συστατικό της μέντας είναι η μενθόλη, η οποία είναι αποδεδειγμένο κλινικά ότι βοηθά στην πέψη. Η μενθόλη είναι επίσης ένα ήπιο αντισπασμωδικό που την κάνει χρήσιμη στην ανακούφιση των κραμπών κατά την έμμηνο περίοδο και της ναυτίας. Είναι επίσης ένα ήπιο αγγειοδιασταλτικό, που δημιουργεί ένα αίσθημα θέρμανσηςδιεγείροντας την κυκλοφορία. Το έλαιο της μέντας έχει φανεί ότι είναι αντιμικροβιακό και αντι-ιικό . Ασκεί επίσης σπασμολυτική δράση στους μαλακούς μύες και διεγείρει την παραγωγή πεπτικών υγρών, κάτι που συμβάλει στην δράση της μέντας να διαλύει τα αέρια του στομάχου. Τα φλαβονοειδή στη μέντα προσθέτουν επίσης στις σπασμολυτικές και αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες του βοτάνου καθώς και στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. και οι ταννίνες παρέχουν στυπτικότητα.
Το έλαιο της μέντας βοηθά πολύ τα άτομα με ευερέθιστο έντερο. Μερικές μελέτες ανακάλυψαν ότι το έλαιο της μέντας μείωσε τον πόνο που σχετιζόταν με εντερικούς σπασμούς που υπάρχουν στο ευερέθιστο έντερο. Το τσάι μέντας με λάδι βοηθάει στους κολικούς των μωρών.,με εντριβές στην κοιλίτσα . Το έλαιο μέντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικά. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, δρα ως αναλγητικό και μειώνει τον πόνο.
Για τη θεραπεία του ευερέθιστου εντέρου είναι προτιμότερο να λαμβάνεται έλαιο μέντας σε κάψουλες. Η δοσολογία είναι δύο με τρεις κάψουλες τρεις φορές την ημέρα. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να λαμβάνεται τσάι μέντας. Για την παρασκευή του ρίχνετε ένα κουταλάκι αποξηραμένων φύλλων μέντας σε ένα φλιτζάνι νερό και το αφήνετε για δέκα λεπτά. Αυτό το τσάι μπορείτε να το πίνετε τρεις φορές την ημέρα.(Ο δυόσμος είναι άλλο βότανο που μοιάζουν καταπληκτικά και έχει άλλη γεύση ::η α)φωτο είναι μέντα ,η β)είναι δυόσμος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις