Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Ο Έλλην είναι Έλλην σκέτο

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε τη φωτογραφία της Maria Isidoridou.
 
 
 
 
 
Maria Isidoridou
Εάν π.χ. οι Τούρκοι γίνουν ορθόδοξοι χριστιανοί θα τους θεωρούμε αδέλφια μας ? Αυτό θέλει να πει ο μεγάλος Ίων Δραγούμης ..!!!!!
Ο Έλλην είναι Έλλην σκέτο. Η λέξη «Έλληνας» είναι η «ταυτότητά» μας. Η λέξη «Ελλάς» προέρχεται από το συσχετισμό της ρίζας Σελ* και της λέξης «λάας», που σημαίνει λαμπερή πέτρα… και οι «Έλληνες» είναι οι κάτοικοι της λαμπερής πέτρας.
Έθνος ονομάζεται ένα σύνολο ανθρώπων που μοιράζονται κοινά γνωρίσματα που διακρίνουν το σύνολο αυτό, σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κυριότερα από τα γνωρίσματα αυτά μπορεί να είναι η φυλή, η γλώσσα, το θρήσκευμα, η κοινή ιστορία, πολιτισμός και η γεωγραφική καταγωγή. Το έθνος είναι ένα ιστορικό φαινόμενο που εξελίσσεται. Το έθνος μορφοποιείται γύρω από κοινές παραδόσεις οι οποίες δεν αφορούν απλώς ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αλλά, κυρίως, ένα χωρικά προσδιορισμένο συλλογικό παρελθόν.

Όποιος/-α λοιπόν πιστεύει και ισχυρίζεται πως είναι Έλληνας/-ίδα επειδή είναι ορθόδοξος/-η τότε αυτόματα δείχνει πως έχει ομόαιμον με τους Βούλγαρους, τους Αλβανούς, τους Αιγύπτιους, τους Πολωνούς, τους Εβραίους κ.λ.π. κ.λ.π.
Μπορεί ένας λαός να έχει μέλλον όταν έχει μπερδέψει τον πνευματικό τομέα με τον εθνικό? Μπορεί ένας λαός να έχει μέλλον όταν αντί να είναι γνώστης της ιστορίας των προγόνων του είναι καλός έως άριστος γνώστης της ιστορίας της ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (βυζαντινής) και της εβραϊκής ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις