Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

προσφέρει δουλειά και στέγη

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Νέους κατοίκους ψάχνει ένα χωριό στα Χανιά προκειμένου να ενισχύσει το πληθυσμό του και να καλύψει τα κενά στον εργασιακό τομέα. Από την Αργυρώ Ντόκα
klik.gr

Νέους κατοίκους ψάχνει ένα χωριό στα Χανιά προκειμένου να ενισχύσει το πληθυσμό του και να καλύψει τα κενά στον εργασιακό τομέα. Από την Αργυρώ Ντόκα
Λίγο πιο έξω από τα Χανιά, ανάμεσα στη Σούδα και την Τσικαλαριά, βρίσκεται το καλλιτεχνικό χωρίο της Κρήτης, ο  Βερέκυνθος. Προκειμένου να ενισχύσουν το νεανικό πληθυσμό τους αλλά και να ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας, αναζητούν νέα άτομα χειροτέχνες για να γεμίσουν τα 10 άδεια από τα 35 εργαστήρια του χωριού.
Ο Βερέκυνθος αποτελεί ένα άκρως καλλιτεχνικό χωριό, αφού οι κάτοικοί του ζουν από τη τέχνη. Σύμφωνα μάλιστα με τη μυθολογία, ήταν το βουνό όπου ζούσαν και λατρεύονταν οι Ιδαίοι Δάκτυλοι, γιοί του Δία και προστάτες των τεχνών που ήρθαν για να διδάξουν τις πανάρχαιες τέχνες της Μεταλλουργίας, της Κεραμικής, της Υαλουργίας και της Υφαντικής στους ανθρώπους.
Εδώ και 15 χρόνια οι κάτοικοι έχουν ενισχύσει αυτό το μύθο φτιάχνοντας μαι πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα κοινωνία καλλιτεχνών, οι οποίοι αναδεικνύουν τις τέχνες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή και τον πολιτισμό του Κρητικού λαού. Δυστυχώς, τώρα από τα 35 εργαστήρια του χωριού τα 10 είναι άδεια, για αυτό ζητούν εργατικό δυναμικό με αντάλλαγμα τη παραμονή τους εκεί. 
Εκτός από την οικονομική και φιλόξενη διαμονή (κάθε εργαστήριο νοικιάζεται για 200-300 ευρώ και διαθέτει πατάρι-σπίτι για τον ενοικιαστή) αποτελεί και μία σημαντική επαγγελματική αποκατάσταση, αφού το καλλιτεχνικό χωριό αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις