Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕRNET ΜΕ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
kritipoliskaihoria.gr|Από ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ (για 10 κοµµάτια)
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. ρακή
χυµός από ½ λεµόνι
1 πρέζα αλάτι
1 ποτήρι νερό (περίπου)
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300 γρ. µάραθα, ψιλοκοµµένα
300 γρ. σπανάκι, ψιλοκοµµένο
4 ξερά κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζουµε
τη ζύµη αναµειγνύοντας σε µια µπασίνα όλα τα υλικά. Κρατάµε λίγο από το
νερό και συνεχίζουµε το ζύµωµα, βρέχοντας τα χέρια µας, µέχρις ότου η
ζύµη να γίνει λεία και να µην κολλάει. Την αφήνουµε σκεπασµένη να
«ξεκουραστεί» για µισή ώρα.
Σε
άλλη µπασίνα ρίχνουµε όλα τα υλικά της γέµισης και ανακατεύουµε µε ένα
κουτάλι, ώστε να ενωθούν. Η γέµιση πρέπει να γίνει πικάντικη, γι’ αυτό
ρυθµίστε το αλατοπίπερο ανάλογα.
Μοιράζουµε
τη ζύµη σε 10 κοµµάτια και πλάθουµε σε µπάλες. Ανοίγουµε κάθε µπάλα σε
φύλλο διαµέτρου 15 εκ. Βάζουµε 2 κουταλιές της σούπας γέµιση στο κέντρο.
Κλείνουµε τις άκρες πατώντας τες, ώστε να σχηµατιστεί πουγκί. Πιέζουµε
µε τα χέρια, ώστε να γίνει δίσκος. Αλευρώνουµε τον πάγκο της κουζίνας
και τον πλάστη και ανοίγουµε προσεκτικά σε λεπτή πίτα.
Τις
τηγανίζουµε µε λίγο ελαιόλαδο, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Μέχρι να τελειώσουµε το τηγάνισµα, διατηρούµε τις πίτες σκεπασµένες σε
τάπερ, αφού πρώτα τις αλείψουµε µε λίγο ακόµη ελαιόλαδο και από τις δύο
πλευρές, προκειµένου να παραµείνουν µαλακές.
ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου