Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Στύλος

 
Ο Στύλος είναι ένα καταπράσινο χωριό του δήμου Αποκορώνου με υπεραιωνόβια πλατάνια, τρεχούμενα νερά και μεγάλη πλατεία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 63 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, απέχει 18 χιλιόμετρα από τα Χανιά και έχει 309…
checkincreta.comΟ Στύλος είναι ένα καταπράσινο χωριό του δήμου Αποκορώνου με υπεραιωνόβια πλατάνια, τρεχούμενα νερά και μεγάλη πλατεία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 63 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, απέχει 18 χιλιόμετρα από τα Χανιά και έχει 309 εγγεγραμμένους κατοίκους.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα θησαυρό από ιστορικά μνημεία, φυσικές ομορφιές, παραδόσεις και θρύλους. Ο Στύλος είναι μια περιοχή πλούσια σε φυσικές πηγές, καθώς βρίσκεται στους βόρειους πρόποδες των Λευκών Ορέων, όπου κατά την διάρκεια του έτους υπάρχει έντονη δραστηριότητα του υδάτινου στοιχείου. Ο επισκέπτης που θα βρεθεί εδώ μπορεί να ξεκουραστεί κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια και να απολαύσει τον καφέ ή το φαγητό του σε κάποιο από τα καφενεία ή τις παραδοσιακές ταβέρνες. Ο θολωτός τάφος του Στύλου, μνημειακός τάφος τοπάρχη της περιοχής με κυκλικό, λιθόκτιστο θάλαμο, που χρονολογείται περίπου στα 1390-1190 π.Χ. βρίσκεται στο δυτικότερο τμήμα του λόφου Αζοϊρές, νότια της Άπτερας και ανατολικά του επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στο Στύλο. Γενικά, πάντως, η περιοχή στην οποία βρίσκεται ο Στύλος πιστεύεται ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική κατά τα μινωικά χρόνια και είναι πιθανό να συνδεόταν με την Άπτερα ή ίσως σε αυτή να βρισκόταν η αρχαία Άπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις