Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Μελομακάρονα με σιμιγδάλι



Μελομακάρονα με σιμιγδάλι

 Μια εύκολη συνταγή για τα παραδοσιακά μελομακάρονα με σιμιγδάλι με την υπογραφή του Νικ. Τσελεμεντέ για σίγουρη επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα !!!

Υλικά συνταγής

1 φλ. τσαγιού λάδι
4 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
χυμό 1 πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 ποτηράκια κρασιού κονιάκ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή σόδα
Για το σιρόπι:
1 φλ. τσαγιού μέλι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
Για τη διακόσμηση:
50 γρ. ζάχαρη
λίγη κανέλα σε σκόνη
100 γρ. καρύδια θρυμματισμένα

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μη κάψει και το ρίχνετε στο σιμιγδάλι, που έχετε τοποθετήσει σε λεκάνη μαζί μα το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτετε τη ζάχαρη και εξακολουθώντας να το δουλεύετε με το χέρι ή με το γάντζο στο μίξερ χειρός, στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο με μια χούφτα αλεύρι. Ζυμώνετε απαλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Παίρνετε μικρές μπαλίτσες ζύμης και πλάθετε τα μελομακάρονα με το χέρι ή κουπ πατ στο σχήμα που θέλετε. Τα βάζετε στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόχαρτο και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λ που τον δυναμώνετε αργότερα για να πάρουν χρώμα. Τα αφήνετε για λίγα λεπτά και μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά για να μη τρίβονται.
 Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βάζοντας όλα τα υλικά μαζί, σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα να βράσουν για 5-7 λ. Ρίχνετε τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι και αμέσως τα αποσύρετε από τη φωτιά. Τα αφήνετε 5-6 λ μέσα στο σιρόπι, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. 
 Ανακατεύετε τη ζάχαρη, τη κανέλα και τα καρύδια και πασπαλίζετε τα μελομακάρονα αμέσως μόλις τα μεταφέρετε στη πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις