Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Καρυδόπιτα σιροπιαστή

Ελληνική Κουζίνα, Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Οδηγίες για σίγουρη επιτυχία από το Νο 1 περιοδικό μαγειρικής I COOK GREEK. ΣΥΝΤΑΓΕΣ sintages online, Ελληνικές Συνταγές, συμβουλές μαγειρικής, greek recipes, syntages
icookgreek.com|Από Klio Kabouri
Καρυδόπιτα σιροπιαστή με παξιμάδι

Καρυδόπιτα σιροπιαστή με παξιμάδι
4.1/5 κατάταξη (19 ψήφοι)

  • Μερίδες: 8
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • αυγά: 6, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • ζάχαρη: 6 κουταλιές της σούπας
  • παξιμάδι: 6 κουταλιές της σούπας, τριμμένο
  • καρυδόψιχα: 9 κουταλιές της σούπας, χοντροαλεσμένη
  • μπράντι ή κονιάκ: 50 ml
  • λίγη γαλέτα και βούτυρο για το ταψί
  • σαντιγί για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Για το σιρόπι
  • νερό: 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού
  • ζάχαρη: 3 φλιτζάνια του τσαγιού
  • χυμό λεμονιού: 3-4 σταγόνες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύετε την ζάχαρη, το τριμμένο παξιμάδι την καρυδόψιχα και το μπράντι ή το λικέρ.
  2. Προσθέτετε κατόπιν στο μείγμα τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας. Τέλος ενσωματώνετε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις .
  3. Ραντίζετε ένα ταψί με λίγο λιωμένο βούτυρο και το πασπαλίζετε με γαλέτα. Απλώνετε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας μέσα στο ταψί και την ψήνετε για 35'-40'. ΄
  4. Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 10-15´περίπου και το αφήνετε να κρυώσει. Βγάζετε την καρυδόπιτα από τον φούρνο και την σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι. Την αφήνετε να σταθεί λίγο για να απορροφήσει το σιρόπι και κατόπιν την κόβετε και τη σερβίρετε με σαντιγί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις