Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Κουφονήσι, "μυστικός παράδεισος της Ευρώπης "

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
 
Η Βρετανική εφημερίδα Telegraph για μία ακόμη φορά έδειξε την αγάπη της για την Ελλάδα με 6 από τα 18 μυστικά νησιά της Ευρώπης να ανήκουν στην ελληνική…
naxospress.gr

Κουφονήσι, "μυστικός παράδεισος της Ευρώπης

Οι αγάπες είναι η αλήθεια ότι δεν ξεχνιούνται… Και στην Βρετανία τα Κουφονήσια αντιμετωπίζονται σαν τον μικρό παράδεισο… Και σε κάθε ανάλυσή τους ενόψει καλοκαιρινής περιόδου με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δίνουν το παρών… Όπως και τώρα, όπου η φετινή εφημερίδα «Daily Telegraph» μιλάει για τα 18 μυστικά νησιά της Ευρώπης… Για τους καλύτερους "μυστικούς" νησιωτικούς παραδείσους στην «γηραιά ήπειρο». Και η Ελλάδα έχει έξι από τους 18 προορισμούς, οι τρεις εκ των οποίων στις Κυκλάδες: Κουφονήσια, Ιος και Κέα. Ποια είναι τα άλλα τρία νησιά; Καστελλόριζο, Μεγανήσι, και Μονεμβασιά. Τώρα τι δουλειά έχει η Μονεμβασιά στα νησιά; Τι να σας πω; Βρετανοί είναι ότι θέλουν λένε. Αλλωστε έχουν μία διαφορετική προσέγγιση του όρου «νησιωτικότητα»… Γαλλία και Ιταλία έχουν από τρεις προορισμούς, ενώ αίσθηση προκαλεί η παρουσία της Σουηδίας και της Γερμανίας, ενώ η Τουρκία έχει μόνο ένα νησί…
Αναλυτικότερα, για κάθε ένα από τα έξι νησιά η βρετανική εφημερίδα αναφέρει τα εξής:
Καστελλόριζο: To μικρότερο και ανάμεσα στα πιο όμορφα κατοικημένα νησιά των Δωδεκανήσων. Πρόσβαση αεροπορικώς ή δια θαλάσσης από τη Ρόδο. Σκάφη κάνουν δρομολόγια προς παραλίες γειτονικών νησίδων, διαφορετικά μπορείτε να κολυμπήσετε στις βραχώδεις παραλίες του. Στο λιμάνι υπάρχουν πολύχρωμα, νεοκλασικά σπίτια. Η βραβευμένη ιταλική ταινία Mediterraneo γυρίστηκε εδώ.
Μεγανήσι : Πρόκειται για ένα από τα μικρότερα και πιο γραφικά νησιά του Ιονίου, λίγο έξω από τις ακτές της Λευκάδας. Αεροπορική πρόσβαση προς Πρέβεζα και στη συνέχεια μια ώρα οδικώς ή δια θαλάσσης. Διαθέτει παραλίες, όμως το νησί είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους πεζοπόρους. Αναζητήστε ξενοδοχείο κοντά στο ελκυστικό λιμάνι "Βαθύ", όπου θα βρείτε ταβέρνες.
Μονεμβασιά: Η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, που αναδύεται απότομα από τη θάλασσα, (η ονομασία της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "μόνη" και "έμβαση", που σημαίνει μοναδική είσοδος) στα νότια της Πελοποννήσου, καταλήγει σε έναν μεγάλο βράχο ύψους 320 ποδιών από την επιφάνεια της θάλασσας, πλάτους 1.000 ποδιών και μήκους μεγαλύτερου από 1 μίλι, ο οποίος διαχωρίστηκε από την ενδοχώρα από σεισμό.
Η πόλη σήμερα αποτελείται από εγκαταλειμμένα ερείπα και ενδείκνυται για εξερευνήσεις. Ειδικό ενδιαφέρον έχει η καλοδιατηρημένη Αγία Σοδία, βυζαντινή εκκλησία από τον 12ο αιώνα. Οι κάτοικοι ζουν στην κάτω πόλη, που διαθέτει πλακόστρωτα σοκάκια χωρίς να επιτρέπεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων και ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια και 4 εκκλησίες (από 40 που λειτουργούσαν παλαιότερα), ανάμεσα στις οποίες και ο Ελκόμενος Χριστός, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μεσαιωνική εκκλησία της νότιας Ελλάδας.
Κέα: Το νησί δεν διαθέτει μεγάλη τουριστική κίνηση, και οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται στα ελληνικά νησιά το αγνοούν αφού δεν έχει σύνδεση με τον Πειραιά. Η Κέα διαθέτει όμως προσελκύει ποιοτικό τουρισμό τα Σαββατοκύριακα από Αθηναίους και πολλοί είναι εκείνοι που διαθέτουν εξοχική κατοικία στο νησί.
Κουφονήσια: Βρίσκονται ανάμεσα στη  Νάξο και την Αμοργό και αποτελούνται από 2 νησίδες, το Άνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι, οι οποίες διαχωρίζονται από θαλάσσιο κανάλι 200 μέτρων. Οι αμμουδιές στις νότιες ακτές στο Άνω Κουφονήσι διαθέτουν εντυπωσιακά χρώματα, που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής.
Ίος: Λυρική ομορφιά που έχει υμνηθεί από τον Όμηρο, καθώς εκεί λέγεται οτι ο λυρικός ποιητής της αρχαιότητας αντίκρυσε για τελευταία φορά το ηλιβασίλεμα. Κατευθυνθείτε στο Pathos Bar και περιμένετε ακουστικές συναυλίες, γιορτή των φρούτων της Μεσογείου κτλ.
Δείτε την πλήρη λίστα με τα καλύτερα μυστικά νησιά της Ευρώπης... Pantelleria, Ιταλία / Bozcaada, Τουρκία / Καστελλόριζο, Ελλάδα / Salina, Ιταλία / Île de Bendor, Γαλλία / Μεγανήσι, Ελλάδα / Cies Islands, Ισπανία/  Vis, Κροατία /  Ίος, Ελλάδα / Cavallo, Γαλλία / Κέα, Ελλάδα / Κουφονήσια, Ελλάδα / Marstrand, Σουηδία / Ile de Porquerolles, Γαλλία  /  Sylt, Γερμανία /  Μονεμβασιά, Ελλάδα /  Solta, Κροατία /  Isola la Maddalena, Ιταλία…
Πηγή: tornosnews.gr