Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Προϊόντα made in Greece...για να ξέρεις

Η Maria Dimitriou κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Εταιρείες και προϊόντα με χρώμα ελληνικό
in2life.gr

Προϊόντα made in Greece...για να ξέρεις

Ποιες εταιρείες κατασκευάζουν τα προϊόντα τους σε ελληνικό έδαφος; Μια μίνι λίστα για να επιλέξουμε Ελλάδα.

Προϊόντα made in Greece...για να ξέρεις
 53.3K  4 1
Δε λέμε, καλά τα προϊόντα που έρχονται από το εξωτερικό, όμως θα ήταν καλό να στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, πόσο μάλλον αν αρκετά από τα προϊόντα τους βρίσκονται ακόμα σε ράφια καταστημάτων και online μαγαζιά.

Στην ιστοσελίδα Madein.gr βρίσκουμε έναν αναλυτικό κατάλογο με κάθε εταιρεία που κατασκευάζει τα προϊόντα της σε ελληνικό έδαφος.

Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές και κάντε κλικ εδώ για όλη τη λίστα.

 

Τρώμε και πίνουμε ελληνικά

Τα παγωτά Δωδώνη και Κρι-Κρι, η ION (για πάντα), το ελαιόλαδο Μινέρβα και αντίστοιχα τα προϊόντα «Χωριό», η Melissa, με τις σειρές ζυμαρικών της Stella και ΑΒΕΖ, η δροσερή ΕΨΑ, αλλά και η ποτοποιία Κρίνος (Αίγιο), η Fix, η Βεργίνα είναι μερικές από τις εταιρείες που φτιάχνουν τα προϊόντα τους σε ελληνικό έδαφος.

 

Τα παιδία παίζει

 
Μεταξύ άλλων, η εταιρεία Μανόπουλος, η οποία κατασκευάζει αποκλειστικά σκάκι και τάβλι από το 1970,  η Remoundο με τα εκπαιδευτικά της παιχνίδια «Οι 7 μέρες της εβδομάδας» και «4 εποχές», η Desyllas Games με περισσότερα από 30 χρόνια παραγωγής ποιοτικών παιχνιδιών και η AF Games με ιστορικά και πρωτότυπα παιχνίδια όπως «Το Χρίσμα του Μίνωα» και οι «Περσικοί Πόλεμοι».

 

Ελληνικό μποτέ


Η Natura Danza με τα φυσικά της καλλυντικά, ο Παπουτσάνης, οι Νηρηίδες από την Αιτωλοακαρνανία, η Bioplasis με βιολογικά προϊόντα, ο διεθνούς φήμης Κορρές, η Apivita, η Fresh Line, η Benostan και η εταιρεία δερμοκαλλυντικών Panthenols είναι μερικές από τις εταιρείες που νοιάζονται για το δέρμα μας και μιλούν… ελληνικά.

 

Μόδα είναι και γυρίζει


Η εταιρεία Letante με τα βαφτιστικά της είδη, η Εύγε, η Helmi, η εταιρεία υποδημάτων Kricket στη Θεσσαλονίκη, η Fidas με τα προϊόντα Boxer, η στιλάτη Miss Raxevsky, η εταιρεία εσωρούχων Siouti και τα αποκριάτικα ρούχα Carnival.

Σε δύο (και τέσσερις) τροχούς

Κι όμως, υπάρχει εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα από την αρχή μέχρι το τέλος στην Κατερίνη και τα εξάγει στη Γερμανία. Πρόκειται για την Replicar Hellas. Στον χώρο του… πεταλιού, βρίσκουμε τις εταιρείες Fidusa, Ideal και Orient Bikes, ενώ η ελληνική εταιρεία Dv4car ειδικεύεται στα αξεσουάρ αυτοκινήτων.

 

Καθάρισες!


Ελληνική καθαριότητα στο σπίτι εγγυώνται τα προϊόντα των εταιρειών My Planet, Rolco, Εύρηκα και Σαράντης, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων το Tuboflo, το Trylet και το Afroso.

 

Στην κουζίνα της μαμάς

Η εταιρεία Elco Βαγιωνής (φούρνοι, ηλιακοί θερμοσίφωνες, boilers, κουζίνες, φούρνοι μικροκυμάτων, πλυντήρια ρούχων κ.α.) και η εταιρεία Serton κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα. Το ίδιο και η εταιρεία Pyramis Μεταλλουργία η οποία κατασκευάζει ανοξείδωτους νεροχύτες, μαγειρικά σκεύη, μπαταρίες μπάνιου, ηλιακούς θερμοσίφωνες και boilers.

 

e-λλάδα


Η διεθνούς φήμης MLS, με την πληθώρα gadget και συσκευών GPS ανέπτυξε το 2003 το πρώτο σύστημα αυτόματης πλοήγησης στην ελληνική αγορά, ενώ το 2005 κυκλοφόρησε το διάσημο MLS Destinator. Σε διαφορετική κατηγορία προϊόντων, η Olympia Electronics κατασκευάζει στην Ελλάδα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις